1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Днес закриват изложението AG CONNECT в Атланта, САЩ

Днес закриват изложението AG CONNECT в Атланта, САЩ

Медиен партньор от България е списание „АгроКомпас”

Изложението AG CONNECT официално стартира на 08 януари в Международния конгресен център на Атланта. Организатор на форума е международната Асоциацията на производителите на оборудване, базирана в щата Уисконсин, САЩ. В нея членуват повече от 800 компании, които произвеждат и предлагат оборудване, машини и сервизно обслужване  за земеделието, горите и други промишлени сектори. Стратегически партньори на AG CONNECT са изложението „Агритехника” и DLG.

На изложението взеха участие 382 компании от над 60 страни, а за сравнение на предишното издание през 2010 г. техният брой е бил 312. Тази година имаше общи щандове на производители от Аржентина, Бразилия, Германия и Италия.

Това е второто издание на агрошоуто, като първото се проведе през 2010 г. в Орландо, Флорида. Оттук нататък периодичността на AG CONNECT ще е през две години, така че следващото издание ще бъде през 2013 г. във Флорида, заяви на пресконференция ден преди закриването на изложението Мартин Ришенхаген – председател на AG CONNECT 2011 и президент на корпорацията AGCO.

По същото време и на същото място – в Международния конгресен център на Атланта, се проведе и годишната среща на AFBF – най-голямата национална фермерска организация на САЩ.

Целият материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.