1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. EIMA 2018 отличи системата ADS на Landini REX4 за техническа иновация

EIMA 2018 отличи системата ADS на Landini REX4 за техническа иновация

Чрез система за лесно управление операторът може да управлява всички функции на машините от един единствен терминал

Новата Advanced Driving System (ADS – Система за лесно управление) на тракторите Landini REX 4 получи престижната награда за технически иновации - Technical Innovation Award 2018, която се присъжда от международното търговско изложение за земеделска техника в Болоня, Италия.

„В Argo Tractors ние вярваме, че тази награда валидира в още по-голяма степен продължителните ни усилия да развиваме нашите продукти като повишаваме комфорта, сигурността и представянето им в работа, което е в същността на корпоративната ни мисия.“, отбелязва Антонио Салватерра, Маркетинг Директор на индустриалната групировка.

Специализираните трактори изискват много усилия от страна на оператора, който трябва да управлява едновременно трактора и инвентара. Системата за лесно управление има за цел да повиши удобството на оператора като улесни управлението. Landini REX 4 е оборудван с иновативна хибридна система, която с помощта на най-новите технологии от механиката и роботиката улеснява маневрите както в междуредията или на полето, така и при транспорт. Прилага се иновативен принцип от автомобилната индустрия: воланът се втвърдява заедно с увеличаване на скоростта, а колелетата се връщат автоматично в централна позиция след обръщане в завой. Новото технологично решение предлага връзка със сателитно насочване, запаметяване и контрол на позицията на колелетата при движение по наклонени терени и при обработки в междуредия и по този начин елиминира въздействието от неравния терен върху прецизността на кормилното управление.

В допълнение, операторът може да управлява всички функции на машините от един единствен терминал, като конфигурацията на монитора автоматично се настройва и променя спрямо използваните в момента функции.

Оптимална ефективност на операциите в полето се осигурява от мултифункционалния джойстик „всичко-в-едно“, който управлява до 7 електро-хидравлични разпределители; електронен контрол на работните часове през деня; регистри за площите и сервизната поддръжка чрез Landini Fleet Management протокол; възможност за дистанционна диагностика в реално време. Всичко това може да се контролира удобно от бюрото на собственика или мениджъра на тракторния парк в стопанството.

Внедряването на тази технология има много предимства. Първо, операторът е свободен да се концентрира по-добре върху операциите в редовете и междуредията, докато блокът за електронен контрол (ECU) на трактора се грижи за шофирането, записва и следи моточасовете, консумацията и изискванията за сервизна поддръжка благодарение на IoT (Интернет на нещата), световна премиера при специализираните трактори.

Допълнителни предимства има за собственика или мениджъра на тракторния парк, който разчита на уеб-платформа за планиране на предстоящите сервизни дейности и ремонти и автоматично управлява поддържането на регистъра на площите. Не на последно място, тракторът „се радва“ на непрекъсната диагностика в реално време, което намалява износването му и следи за проблеми по механиката и електрониката, обичайно свързвани с конвенционалното управление.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.