1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. FELLA представя на пазара своята нова прикачна косачка с транспортно шаси и централен теглич

FELLA представя на пазара своята нова прикачна косачка с транспортно шаси и централен теглич

Моделите SM 3065T И SM 3575T са разумното решение при косене на големи площи

Точно навреме за предстоящия сезон за прибиране на зелени фуражи,  FELLA представя на пазара своята нова прикачна косачка с транспортно шаси и централен теглич. Моделите SM 3065T с работна ширина 3 м и SM 3575T с 3,5 м са с опция за палцеви или валцови кондиционери.

Благодарение на централно разположения теглич, косачката може да работи от лявата и от дясната страна зад трактора. В резултат, фермерите могат да косят по най-добрия начин в зависимост от наклона на терена и техните собствени изисквания. Това се извършва без усилие и е много ефективно при полегнали фуражи или когато се прибират краищата на полетата.

sm_3065_t-kc_cad_448


Специфична характеристика  на прикачната косачка е голямата височина на повдигане – 600 мм, което се извършва посредством транспортните колела. По този начин се осигурява голям просвет, който е подходящ както за транспорт, така и при преминаване над откосите върху полето.

Свободното окачване на самата косачка върху рамата позволява тя да копира идеално повърхността дори и при най-стръмни терени без да забулдозорява (закопава в терена).

Прикачното устройство на SM 3065T/SM 3575T осигурява отлично адаптиране към терена, щадене на ливадата и икономия на гориво.

Новата косачка предлага не само атрактивен дизайн, но и отлично поведение при транспорт и при работа на полето, както и изключително удобство на оператора.

Предпазните щитове се отварят нагоре, което спомага за лесния и удобен достъп до режещата греда и за безстепенното регулиране на височината на косене, което се извършва без инструменти. То осигурява бързо и оптимално регулиране на работната височина при най-разнообразни  условия на работа. Мощността до режещите ножове се предава от редуктор, вграден в режещата греда, който не товари карданния вал и в резултат се постига възможно най-малко износване. Кутията за инструменти е вградена  в теглича  и е удобна за поставяне на инструменти и резервни части. Прикачната косачка с валцов кондиционер е подходяща за листни фуражи, има двойно задвижване и осигурява отличен ефект дори, когато преминават големи обеми маса. При разновидността с роторен кондиционер има възможност за настройване на интензивността на въздействие  (на пет степени), без използването на допълнителни инструменти и по този начин се осигурява изключително удобство при прибиране на фуражи при най-различни метеорологични условия. 

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.