1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Фиат" подари трактор "New Holland T7050" на папата

Фиат" подари трактор "New Holland T7050" на папата

"New Holland Agriculture" е компания от групата „Фиат“ и е световен лидер в сферата на селскостопанските машини

 

Главният изпълнителен директор на групата "Фиат" Серджо Маркионе връчи на папа Бенедикт XVI специално направен за него трактор "New Holland T7050".

Той е украсен с папския герб. Тракторът ще трябва да влачи 17-тонния подвижен подиум, на който се качва всяка сряда папата по време на общите аудиенции на площад "Свети Петър".

"За нас е огромна чест, че ни беше дадена възможността да предоставим това средство на Светия отец, в знак на респект и възхищение от него. Групата "Фиат" е силно ангажирана в процеса на развитието на технологиите. Чрез жеста си искахме да засвидетелстваме и този факт", каза Маркионе.

"New Holland Agriculture" е компания от групата "Фиат" и е световен лидер в сферата на селскостопанските машини.

Фирмата има 100-годишна история зад гърба си. Компанията призвежда от машини за събиране на сено и фураж до такива за гроздобер. Тя има 25 фабрики в 14 страни.

Тракторите "New Holland T7000" бяха представени за пръв път на изложение в Болоня в края на 2006. През тази година те бяха лансирани на международно ниво. Те се отличават с авангардните си технологии, ниски емисии на вредни газове, шумоизолирани кабини и комфортна система за управление.

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.