1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Гледайте в АГРОФОРУМ: Инсектицид за обеззаразяване на складове успешно контролира и битови неприятели

Гледайте в АГРОФОРУМ: Инсектицид за обеззаразяване на складове успешно контролира и битови неприятели

И още: Любопитно за породата български тежковозен кон

Тази седмица се отправяме към землището на община Генерал Тошево. Очаква ни грейнало поле с красиви цъфнали слънчогледи. Кадрите са наистина впечатляващи, но още по-впечатляващи са характеристиките на хибридите – устойчиви на болести, с високо маслено съдържание и с потенциал за отлични добиви. 

Иновативен инсектицид, който успешно контролира складовите неприятели, може да бъде използван и срещу кърлежи и комари в обществените паркове и градини.  

След жътвата на пшеницата и ечемика е време да помислите на каква селекция ще заложите през новата стопанска година. На семинар в гр. Русе специалисти дадоха съвети на каква генетика може да се разчита и каква технология да бъде приложена за постигането на максимални резултати. 

Третиране на стърнища с почвен подобрител, така че да се гарантира отличен старт на следващата култура. Това е част от технологията, свързана с подобряване на почвеното плодородие и повишаване на добивите. Земеделският производител Милко Маринов има оптимистични очаквания за крайните резултати. Ето защо. 

Портфолио Фарм 2016 показва най-добрите практики при отглеждане на царевица и слънчоглед. Поредна демонстрация събра край село Якимово земеделските производители от област Монтана. 

Няма друг народ като българския, който да одухотворява така потребността от коня. У нас се развъждат близо 25 породи коне. Най-внушителен от тях е българският тежковоз.  

 Вижте повече информация за предаването на  www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.