1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Гледайте в АГРОФОРУМ: От 16 до 19 май – това са датите на провеждане на БАТА АГРО през 2017 г.

Гледайте в АГРОФОРУМ: От 16 до 19 май – това са датите на провеждане на БАТА АГРО през 2017 г.

И още: Водеща селекция при царевицата и слънчогледа за пролетната кампания

Изложението БАТА АГРО, което по традиция се провежда в Стара Загора, през 2017-та година ще се състои през месец май.

Неслучайно се казва, че земеделието е надпревара с времето. Това е бизнес, който изцяло се влияе от сроковете - време за почвообработки, време за сеитба, време за жътва... Ето защо специализираните в сектора компании се отнасят с повишено внимание към логистиката. Нека видим как една новооткрита база в Нова Загора ще подпомогне фермерите в цялата страна.

При тежките условия на изминалата стопанска година от изключително значение се оказва изборът на правилната генетика. Отиваме в добруджанското село Захари Стояново, за да разберем какви хибриди царевица и слънчоглед се сеят там и защо фермерите отчитат много добри добиви.

Нова генерация хибриди царевица са подготвили немските селекционери за българските почвено-климатични особености. Интересното при тях е, че те са толерантни на стресови условия – суша и високи температури.

По-икономични технологии в зърнопроизводството – на това залагат професионалните фермери като Павел Стоименов. Минимални почвообработки за запазване на влагата в почвата и използване на по-малко химия. Това е философията на дългогодишния земеделец.

Български запрежчици ще усвояват във Франция тънкостите на надпреварите с двуколки. Това съобщи Дамиан Бо от френската организация „Льо Тро“, която развъжда рисисти коне.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.