1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Голямото семейство на SULKY BUREL

Голямото семейство на SULKY BUREL

Компанията е сред лидерите в производството на тороразпръскващи машини и сеялки

През седмицата от 12-17 юни 2012 г. официално беше открита новата фабрика на SULKY BUREL (Сълки-Бърел), разположена върху площ от 24 000 кв. м в малкото градче Шатобург, на 20 км от Рен, Северна Франция, област Бретан. Компанията е сред лидерите в производството на тороразпръскващи машини и сеялки.

Събитието беше уникално по мащабите си и по начина, по-който беше замислено и осъществено.

В първия етап участваха всички дистрибутори на продуктите на Сълки-Бърел във Франция – около 800 души, а вторият етап беше за вносителите на Сълки-Бърел от различните държави на планетата. В него взеха участие и представителите на Оптиком ООД, България.

След опознавателен коктейл в навечерието на събитието, на 15.06.2012 г. започна впечатляваща процедура по откриването. Участниците – около 100 души, представители на фирми-вносители на машините на Сълки-Бърел, се събраха в склада за готовата продукция на новата фабрика, превърнат в театрален салон с помощта на черни завеси, сцена и голям прожекционен екран. Девизът на новата фабрика и на Сълки-Бърел оттук насетне ще бъде La Haute Culture – в превод Висока култура във всичко. На сцената излезе познатият на всички Жилбер Симон, ръководител на сервиза на фабриката, и в присъщия му шеговит дух откри представянето. Микрофонът пое собственикът Жулиен Бърел, трета генерация на семейната фирма, основана от дядо му Жулиен и досега ръководена от баща му, Жак Бърел. Всъщност с откриването на новата фабрика беше и официалното приемане на властта от Жулиен, който тази година навърши 40 години. Неговото слово, придружено с филмов материал, беше насочено към хората – ръководство, работници и вносители. Идеята му беше, че без тях нищо не може да се постигне и че всичко досега е плод на общия им труд.

След него на сцената излезе Жилбер Жуан, управляващ производството повече от 20 години. Той покани в залата работниците от дневната смяна и всички заеха останалите свободни места.

Жуан продължи мисълта на Жулиен, като обърна внимание, че прецизността и качеството на производството трябва да бъде издигнато в култ. Спомена, че преди 20-ина години, когато той и Жак Бърел посещават Япония, са поразени от организацията на производството в японските фабрики и решават да приложат принципите на японската методика в тяхната фабрика. И така, навсякъде се използва метода на 5-те S – Сейри, Сейтон, Сейсо, Сейкетцу и Ситцуке – Сортиране, Съхранение, Чистота, Стандартизиране, Дисциплина. Благодарение на тези принципи фабриката на Сълки-Бърел прилича повече на аптека, отколкото на завод.

Целия материал за SULKY BUREL четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.