Гумите Mitas участват в изследването на замръзналото езеро Байкал

Фото и видео сесията са направени при екстремалните условия от -25°C

Mitas, част от групата Trelleborg, в партньорство с руската компания за селскостопанска техника Rostselmash, организира инициатива за разширяване на знанията за уникалната екосистема на езерото Байкал в Русия. През март 2017 г. в сътрудничество с Националното географско списание се проведе фото и видео сесия на замръзналото езеро Байкал. Екстремалните условия от -25°C изискваха най-модерно оборудване от гамата Versatile 2375 с двойни гуми Mitas 520/85R42 AC85.

Йозеф Ручек, управляващ директор на Mitas в Русия, заяви: „Чрез този проект искаме да докажем, че гумите Mitas могат да работят надеждно и ефективно при всякакви условия. На езерото се работеше при екстремни условия, но в крайна сметка дори и в толкова трудна ситуация гумите Mitas са партньор, на който фермерите могат да разчитат. 2017-та е „Годината на екологията" в Русия. Благодарение на тази инициатива помогнахме да се привлече вниманието към езерото Байкал и ние вярваме, че нашият проект ще бъде част от мозайката за опознаване на този прекрасен район."

Дебелината на леда в езерото Байкал е била изследвана от трактора Rostselmash с дължина 5.5 метра, който тежи 11 690 килограма, с монтирани гуми Митас AC85. През март, когато проектът се е осъществил, ледът на езерото Байкал е бил с дебелина около 1 метър, така че дори тежката селскостопанска техника не можа да го счупи.

Mitas и Rostselmash са дългосрочни бизнес партньори. Mitas е оригинален доставчик на оборудване за гуми за многофункционални трактори във върховата гама за руския пазар.

Гумата Mitas AC85, използвана от експедицията на езерото Байкал, е устойчива радиална гума с балансирани характеристики за широк спектър приложения както на полето, така и на пътя. Специфичната особеност на Mitas AC 85 е голяма контактна зона за подобряване на сцеплението.

Видеоклипа на този уникален проект, можете да гледате ТУК.

Mitas, част от групата Trelleborg, е един от водещите европейски производители на гуми за селскостопански машини, строителни превозни средства, мотоциклети, велосипеди и други специализирани сегменти. Mitas произвежда и продава гуми с марките Mitas и Cultor. Mitas разполага с производствени мощности в Чехия, Сърбия, Словения, САЩ и глобална мрежа за продажби и дистрибуция.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.