1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Иновативни трактори и широка гама прикачен инвентар с марката Кубота на Агритехника 2019

Иновативни трактори и широка гама прикачен инвентар с марката Кубота на Агритехника 2019

Във фокуса на представянето - новата трета генерация на серията трактори М7

Голямото семейство на Кубота се представи с всичките си брандове на Агритехника 2019 – Кубота, Квернеланд и Грейт Плейнс. „Показваме на нашите клиенти всички новости от Кубота, демонстрирайки желанието си да продължаваме да се развиваме и разширяваме. Кубота вече направи няколко важни стъпки с придобиването на Квернеланд и Грейт Плейнс.

Kubota

Акцентираме на концепцията KFS - Kubota Farm Solutions, която обобщава нашата мисия за продуктите, технологиите за контрол и прецизност, сервиз и финансиране, както и подкрепа на дилърите и клиентите, заяви Микаел Провост, продуктов мениджър на KUBOTA.

"След придобиването на Грейт плейнс и Квернеланд вече имаме много фабрики в Европа, разполагаме с голям инженерен екип, който се стреми максимално да покрива нуждите на фермерите с постоянното разработване и тестване на нови технологии. Поради дългата история на двете придобити компании, ние ги оставяме да се представят като отделни брандове и им даваме свобода на развитие.“

На Агритехника Кубота акцентира върху новата трета генерация на серията М7, с модели от 130 до 170 к.с., подходящи за тежки обработки. Машините са оборудвани с два типа трансмисии – Powershift и KVT.

Новият М7173 с мощност 170 к.с. ще се произвежда серийно от началото на следващата година.

Kubota

Двигателят му е дизелов 4-цилиндров и отговаря на последните изисквания за емисии Stage 5, каза Микаел Провост. Той обясни, че серията предлага много нови функционалности като Xpress restart при Powershift моделите – сега можете да спрете трактора без да натискате педала на съединителя – можете да спрете и да тръгнете само с активиране на спирачния педал.

Тракторът разполага с нов усъвършенстван терминал. Товароподемността на задната навесна система е 9,4 т.

Предлагаме серията с три различни нива на светлинна конфигурация – тракторът вече разполага с много допълнителни LED светлини – 10 или 14 броя около цялата кабина.

За първи път Кубота представи иновацията Tractor Implement Management (TIM), която позволява двупосочна комуникация между трактора и прикачния инвентар, като според необходимостите, ISOBUS прикачният инвентар може да контролира автоматично функционалностите на трактора. Това на практика означава, че тракторът може да обработва информацията отинвентара относно оборотите на двигателя и скоростта.

Например, балировачката информира трактора какво трябва да се направи като намаляване или увеличаване на скоростта. Операторът не се намесва, което значително подобрява комфорта и лекотата на управление.

И още един модел при серия М 7003. При М7153с мощност 150 к.с. имаме нова автоматична климатична система, както и електрическо задвижване на огледалата с подгрев. Тракторът е подходящ за работа с челен товарач поради голямата си товароподемност. Предлага се една нова функционалност Multi Speed Steering Control, която подобрява маневреността на машината и постигане на по-добър контрол.

И още от Кубота – трактори от серията MGX IV.

Серията е разделена на пет модела в мощностния диапазон от 95 до 135 к.с. Тракторите от тази серия са оборудвани с Powershift трансмисия с 3 диапазона по 8 скорости, осигуряващи 24 скорости напред и 24 назад. Просторната и широка кабина в комбинация с ергономично разположените контролери и пневматична седалка допринасят за по-благоприятна и лека работа на водача. Има 2 типа товароподемност на навесната система – 5 т и 6,1 тона за различните модели.

Цялата продуктова гама на Кубота се предлага в България от фирма КББГ (Кубота България) и нейните дилъри в страната.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.