1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Иновации със „синя кръв” от LANDINI за Агритехника 2013

Иновации със „синя кръв” от LANDINI за Агритехника 2013

Италианският производител на трактори продължава традицията си за решително обновяване на продуктовата си гама

LANDINI продължава традицията си за иновация и решително обновяване на продуктовата си гама трактори чрез нов, модерен дизайн, върхови технологии и нови опции за повече комфорт и производителност. Инженерните и производствените екипи на Argo Tractors са положили много труд с най-голямо внимание към детайлите и ще го покажат в най-новите си модели на тазгодишното изложение Агритехника в Хановер.

В сегмента 60 до 100 к.с., в който обичайно се търсят машини за разнообразни специални приложения,  ще бъде представена новата Серия 4. Тя ще замени успешните досега серии Alpine и Technofarm, като ще предложи и уникална комбинация от опции и спецификация, от която клиентите ще са още по-удовлетворени. Серията включва 6 модела с два вида двигатели: три модела от 61 до 75 к.с. с 2,9 литрови Tier4 двигатели и три модела от 85 до 101 к.с. с 3,6 литрови Tier4i двигатели. Най-ниската спецификация в Серия 4 е на варианта ROPS с механична трансмисия, а по-технологично оборудваните варианти ще имат изцяло нова кабина с 4 колони и всички удобства; нова трансмисия с 12+12 предавки (собствено производство), която може да бъде с пълзящи скорости (Creeper), електрохидравличен реверс (Power Shuttle), две предавки Hi-Lo Powershift във всеки диапазон. Максималната скорост от 40 км/ч и се постига в режим  Eco и се пести гориво, а двускоростния силоотводен вал с електрохидравлично управлениe предава максималната мощност от двигателя без загуби. Новата ниско-профилна кабина е сред най-просторните в сектора и в комбинация с новия двигател и трансмисия превръща новата Серия 4 в сериозен конкурент на пазара в сегмента до 100 к.с.

Дебют на Агритехника ще има и новата Серия 6С, която наследява досегашната Powermondial. Двата модела с мощност 111 и 121 к.с. ще бъдат задвижвани от 4,5 литрови FPT NEF Tier4i двигатели с SCR система (селективна каталитична редукция).

      landini_serie_6-175_1_448

И двата модела са с двигатели Dual Power, чрез която мощността нараства до 121 и 133 к.с. съответно при използване на ВОМ.

Новата визия от серията 5Н присъства и при 6С, като има още по-високо ниво на комфорт и детайли от автомобилната индустрия. В технологично отношение – подобрена е трансмисията (3-степенна Powershift, 36+12 предавки), задният навес е с товароподемност 5000 кг с електронен контрол, силоотводният вал е опционално с 4 скорости, увеличен е дебита на хидравличната помпа до 66 л/мин. За операторите, които имат нужда от по-голям дебит може хидравличната система да се замени със система „Closed center“ и съответно с дебит от 110 л/мин. Опциите включват независимо окачване на кабината и предния мост за по-голям комфорт, повече сигурност и удобство на оператора при движение по неравни терени. Постига се по-висока транспортна скорост и се снижава времето за тези операции. Тракторите LANDINI от Серия 6С са с много възможности и богат избор от опции и са подходящи както за по-леки операции (сеитба, торене, прибиране на зелена маса и др.), така и за тежки като оран, дисковане и т.н.

Новите трактори LANDINI от Серия 6 и Серия 7 ще привличат погледите на Агритехника и напълно основателно ще са силна конкуренция в сегмента от 130 до 200 к.с. И двете серии включват по 3 модела:

  • 6-145, 6-160 и 6-175 с 4- цилиндрови двигатели FPT NEF Tier4i с мощност от 143 до 175 к.с. в Серия 6 и
  • 7-175, 7-190 и 7-215 с 6-цилиндрови двигатели FPT NEF Tier4i с мощност от 175 до 212 к.с. в Серия 7.

Оптимизираното електронно впръскване на горивото и подобрената ефективност на изгаряне в комбинация със системата SCR (селективна каталитична редукция) позволяват на двигателите на тези трактори  да развиват по-висока мощност, с над 40% запас на въртящ момент, при понижена консумация на гориво. Осигурен е лесен достъп до двигателя за рутинно обслужване, а охладителите са разположени пред водния радиатор и позволяват цялостно отваряне с единична ключалка за лесно почистване в запрашени условия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.