1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Иновациите на EIMA идват с Landini

Иновациите на EIMA идват с Landini

Премиера ще направят верижните трактори Landini Trekker 4

Моделната гама трактори REX 4 за 2019 г. в спортен дизайн и стилен син цвят металик, съчетан с матово черно, е финалист за наградата Tractor of the Year 2019 в категория „Най-добър специализиран трактор“ и е най-новото попълнение при тракторите Landini, които ще бъдат представени на изложението EIMA от 7 до 11 ноември в Болоня.  

Landini REX 4 се предлага във версии F (6 модела, с кабина), GT и V (5 модела) с мощности от 70 до 112 к.с. и утвърдени двигатели Deutz AG (с EGR & DOC система за изгорелите газове, без филтър за твърди частици и нужда от регенерация). Бутонът Engine Memo за запаметяване на стойностите на оборотите на двигателя е включен в стандартното оборудване и допълва с удобство при операциите, за които е нужно лесно да се зададат вече съхранените стойности.

Измежду новите характеристики на серията трактори REX 4 е важно да се спомене новата Advanced Driving System (ADS – Система за лесно управление) – иновативна хибридна система в помощ на оператора, използваща най-новите технологии от механиката и роботиката за улесняване на маневрите в полето и при движение по шосе. Системата осигурява сателитно насочване, запаметяване и контрол на позицията на колелетата при движение по наклонени терени, както и елиминиране на въздействието на терена върху точността на кормилното управление. При неравен терен и в бразда вертикалните и странични колебания се абсорбират за поддържане движението на трактора в права линия. Комфортът на управление се увеличава чрез втърдяване на волана заедно с увеличение скоростта на движение на трактора – технология от автомобилната индустрия, която е значително предимство при транспорт за повече бързина и сигурност. Бързото автоматично връщане на управляващите колела за изправяне след завой също са голямо удобство.

Оптимална ефективност при обработките се постига чрез мултифункционалния джойстик за управление на всички хидроразпределители (до 7), автоматичното извършване на операции в края на полето, електронното управление на отработените дневни часове, регистър на полетата и програмата за сервизна поддръжка – чрез Landini Fleet Management протокол, както и с възможността за дистанционна диагностика в реално време. Мониторът автоматично се настройва спрямо извършваните текущи операции.

Кабините са със защита CAT 4 и с нова система за херметична изолация на зоната на оператора, която е защитена от проникване на вредни субстанции при пръскане. Системата следи вътрешното налягане и състоянието на въгленовите филтри.

Версията с окачен преден мост е с дискови спирачки в маслена баня и блокажът на диференциала е с електро-хидравличен контрол. Ъгълът на завой е 55° за улеснено маневриране при разнообразни почвени условия и терени.

Хидравличната мощност се осигурява от двойна помпа с дебит 28 л/мин за кормилното управление и 50 л/мин за триточковия навес и хидроразпределителите. Като опция се предлага тройна помпа с дебит 41 л/мин за задно навесване и 41 л/мин за средно-разположените разпределители до кабината.

На EIMA Landini ще покаже новата серия трактори REX 3 F, с три модела с мощност от 55 до 75 к.с. и 2,5-литрови 4-цилиндрови с 16 клапана двигатели Kohler с DOC системи без регенерация.

При колесна база от 1950 мм, тегло 2000 кг и с максимална товароподемност 2300 кг този трактор е идеален за резитби и обработки в лозя, градини и оранжерии. Топ-предимствата му са компактният размер и само 1280 мм височина на волана от земята на версията без кабина.

Трансмисиите са механични, собствено производство на Argo Tractors, с 16+16 предавки, ходонамалител (creeper) в стандартното оборудване и удобни лостове за управление. Отлична е хидравликата, с дебит 28 л/мин за кормилното управление и 50 л/мин за навеса и до три механични хидро-разпределителя. На изложението ще видим версията без кабина, на пазара ще бъде налична и версия с ниско-профилна кабина.

Премиера на EIMA ще направят верижните трактори Landini Trekker 4 – във версии стандарт (C), овощарски (F) и планински (M). Trekker 4 F и M са с мощност от 72 до 102, а Trekker 4 C е с мощности 99 и 107 к.с. Двигателите са Deutz AG 2,9-литрови, 4-цилиндрови турбо с 16 клапана при моделите F и M, а TCD 3,6 – литров турбо двигател при модела C. И двата типа двигатели са със системи за обработка на изгорелите газове с DOC без регенерация и постигат съответствие с изискванията на Етап IIIB, Tier4i.

Новият дизайн добавя по-агресивна визия на тези модели, оборудвани с доказалата се механична трансмисия с 16+8 предавки с overdrive (по-бързи предавки) и creeper (пълзящи скорости).

Тези верижни трактори са перфектни за работа в екстремни условия заради голямата си теглителна сила  и отлично сцепление по стръмни терени. Товароподемността на задния навес е 2650 кг и може да се увеличи до 3400 кг с 2 допълнителни цилиндъра. Зоната на оператора е обновена с ново контролно табло, удобни органи за управление и дигитален панел. Комфортът е още по-добър с новата седалка с въздушно окачване. Капацитетът на горивния резервоар е увеличен до 85 литра за овощарската и планинската версии и до 90 литра за стандартната C версия.

Верижно-ходовият механизъм е самосмазващ се с различни ширини на веригите по избор – от 360 мм до 450 мм.

Информация за тези и други новости при тракторите Landini ще намерите при Оптиком ООД, www.opticom-bg.com и търговско-сервизните центрове в страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.