Изложението EIMA International: Забележителен „сборен пункт“ на световния агробизнес

Общата изложбена площ тази година бие рекорди – над 140,000 м²

За тазгодишното издание на широкомащабното изложение на селскостопанска техника EIMA International, чието провеждане е планирано за периода от 7 до 11 ноември в изложбения център Bologna Fiera, е ангажирана възможно най-голямата площ за търговски изложения, като се очаква събитието да бъде посетено от над 1700 преработващи промишлености от 40 страни. Изложбените площи на целогодишните павилиони във Fiera са ангажирани на 100%, което означава, че трябва да бъдат монтирани 5 временни съоръжения – отговарящи на най-високите стандарти за архитектоника и функционалност – с цел да бъдат удовлетворени нуждите от пространство на компаниите, участващи в изложението.

Общата изложбена площ възлиза на 119 000 м² и е с 16% по-голяма от площта, ангажирана за провеждането на изданието през 2010 г. В тази площ са включени приблизително 20 000 м² за изпитания на открито на машините и оборудването за производство на биоенергия, както и зоната на организация ENAMA, в която ще се обърне внимание на безопасното шофиране и ще се проведат динамични демонстрации, организирани от редица производители от сектора. Площта за самата изложба ще бъде над 140,000 м² - площ извън всякакви рекорди на създаденото през 1969 г. изложение EIMA.

В качеството си на чисто техническо събитие с търговска цел, изложението EIMA International се превърна в отправна точка в областта на политиката, икономиката и културата. За това спомогнаха и програмите, изпълнени с конференции, конгреси и симпозиуми, осъществявани с подкрепата на различни институции, професионални асоциации, компании от различни търговски категории и важни издателски групи от сектора. Вече са определени традиционната пресконференция на федерация FederUnacoma, която ще се проведе във вечерта на откриването – на 6 ноември, и серия от технически и политически срещи. Сред тях са една среща на тема „Обективна сигурност: цялостна стратегия за предотвратяване на злополуки в селското стопанство“, предвидена за 8 ноември (четвъртък), спонсорирана от федерация FederUnacoma и организациите Assosafety, ENAMA и INAIL, една среща, в която ще се обърне внимание на Директиви на Европейския Съюз 127 и 128 от 2009 г., на тема „Устойчива обработка на растенията“, предвидена за 7 ноември (сряда), организирана от федерация FederUnacoma и Agrofarma, друга среща на тема „Земите в селските региони в риск: предложения за интегрирано управление на деликатни области“ за петък, 9 ноември, организирана отново от федерацията на производителите на машини със съдействието на Promoverde и издателство Territori.

В програмата са включени и други важни събития, планирани и организирани от специализирани издателски групи, церемонията по връчването на наградата „Трактор на годината“ в сряда, 7 ноември, откриването на търговското изложение, спонсорирано от списание Trattori, друго събитие, предвидено за същия следобед, организирано от Il Sole 24 Ore Media на тема „Биогаз и биомаси, нови стимули и нови възможности за доходи“, както и конференция на тема „Мултифункционалност в селскостопанската механизирана техника“, спонсорирана от Informatore Agrario и MAD, предвидена за сутринта на 10 ноември, събота. Издателство Macchine e Trattori организира, съвместно с федерацията на производителите, конференция на тема „Новаторство и дизайн: еволюцията на кабината“, която ще се проведе на 8 ноември (четвъртък). Междувременно зоната на Il Sole 24 Ore ще бъде разведрена от множество симпозиуми и технически срещи, посветени на устойчивото селско стопанство, в това число мероприятия по темата за обработката на растенията и засаждането на чимове, както и планирани от Informatore Agrario срещи, предоставящи поглед върху достъпността на кредитите и Директивата за машините на Европейския Съюз.

Също така на 8 ноември (четвъртък) Osservatorio 2012 ще направи презентация, посветена на нововъведенията в селското стопанство, спонсорирана от Agri 2000. На 9 и 10 ноември (петък и събота) ще се проведе срещата на Клуба на Болоня, на която ще бъде обърнато внимание на стратегии за разработването на механизирана селскостопанска техника. Предвидено е и време за работа по темите с политическа насоченост, свързани с предстоящата реформа на Общата селскостопанска политика на Европейския Съюз с участието на представители на политическата власт, както и с представители на институции от страната и Европейския Съюз.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.