1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Изложението EIMA International: Забележителен „сборен пункт“ на световния агробизнес

Изложението EIMA International: Забележителен „сборен пункт“ на световния агробизнес

Общата изложбена площ тази година бие рекорди – над 140,000 м²

За тазгодишното издание на широкомащабното изложение на селскостопанска техника EIMA International, чието провеждане е планирано за периода от 7 до 11 ноември в изложбения център Bologna Fiera, е ангажирана възможно най-голямата площ за търговски изложения, като се очаква събитието да бъде посетено от над 1700 преработващи промишлености от 40 страни. Изложбените площи на целогодишните павилиони във Fiera са ангажирани на 100%, което означава, че трябва да бъдат монтирани 5 временни съоръжения – отговарящи на най-високите стандарти за архитектоника и функционалност – с цел да бъдат удовлетворени нуждите от пространство на компаниите, участващи в изложението.

Общата изложбена площ възлиза на 119 000 м² и е с 16% по-голяма от площта, ангажирана за провеждането на изданието през 2010 г. В тази площ са включени приблизително 20 000 м² за изпитания на открито на машините и оборудването за производство на биоенергия, както и зоната на организация ENAMA, в която ще се обърне внимание на безопасното шофиране и ще се проведат динамични демонстрации, организирани от редица производители от сектора. Площта за самата изложба ще бъде над 140,000 м² - площ извън всякакви рекорди на създаденото през 1969 г. изложение EIMA.

В качеството си на чисто техническо събитие с търговска цел, изложението EIMA International се превърна в отправна точка в областта на политиката, икономиката и културата. За това спомогнаха и програмите, изпълнени с конференции, конгреси и симпозиуми, осъществявани с подкрепата на различни институции, професионални асоциации, компании от различни търговски категории и важни издателски групи от сектора. Вече са определени традиционната пресконференция на федерация FederUnacoma, която ще се проведе във вечерта на откриването – на 6 ноември, и серия от технически и политически срещи. Сред тях са една среща на тема „Обективна сигурност: цялостна стратегия за предотвратяване на злополуки в селското стопанство“, предвидена за 8 ноември (четвъртък), спонсорирана от федерация FederUnacoma и организациите Assosafety, ENAMA и INAIL, една среща, в която ще се обърне внимание на Директиви на Европейския Съюз 127 и 128 от 2009 г., на тема „Устойчива обработка на растенията“, предвидена за 7 ноември (сряда), организирана от федерация FederUnacoma и Agrofarma, друга среща на тема „Земите в селските региони в риск: предложения за интегрирано управление на деликатни области“ за петък, 9 ноември, организирана отново от федерацията на производителите на машини със съдействието на Promoverde и издателство Territori.

Целия материал за изложението EIMA International четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.