1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Изложението в Хановер продължава

Изложението в Хановер продължава

Компаниите показват последните си технически решения, нови продукти и ноу-хау

И днес отправяме поглед към водещото световно събитие за земеделски машини и оборудване в Хановер. Припомняме, че в изложението участват над 2 700 компании от 51 страни, като най-много са изложителите от Италия, Китай, Турция, Холандия, Франция, Индия и Испания. Компаниите показват последните си технически решения, нови продукти и ноу-хау, създадени с цел подобряване на ефективността в земеделските стопанства.

„Умното фермерство“ е на дневен ред на изложението в Хановер. Представени са повече от 70 нови и в процес на разработка дигитални решения – като например прецизни системи за измерване на реколтата, интелигентни почвени сензори, автоматизирани метеорологични станции с мултисензорни характеристики, както и сателитно анализиране на нуждите от растителнозащитни пръскания.

Внедряването на тези технически постижения естествено струва пари, като допълнителните разходи са от 15 до 40%, но тези инвестиции се изплащат, а резултатите са дългосрочни, повлияни от пестенето на време, гориво, препарати, торове, вода и други ресурси.

Интересен акцент е, че тук се представят прототипи на трактори, работещи с алтернативни горива, както и напълно електрически трактори, акцентира се на верижни ходови части на тежките машини с цел защита на почвата. Тенденциите са за все по-широко използване на дигитални технологии при тракторите – като телеметрични системи за автоматично дистанционно събиране и анализ на информация, дистанционна диагностика на машините и много други.

Още подробности гледайте в Новините на АГРО ТВ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.