1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Извършва се извънредна проверка на пазара на нови колесни трактори

Извършва се извънредна проверка на пазара на нови колесни трактори

Тя включва и обмена на информация за 2010 г., постъпила съгласно действащото споразумение за въздействие между КТИ и Агенция „Митници”

Изпълнителният директор на Контролно – техническа инспекция инж. Георги Георгиев издаде заповед за извършване на извънредна проверка на пазара на нови колесни трактори за периода 15-19 ноември 2010 г. Проверката се извършва  по повод изнесена информация в медиите, че са пуснати на пазара колесни трактори,  които не отговарят на изискванията на Закона за регистрация и контрол на земеделска и горска техника. Контролът обхваща складовете и търговските площи на всички фирми – вносители, търговци, клонове и представители на фирми, пускащи на пазара нови колесни трактори.

Съгласно заповедта се проверява наличието на валиден сертификат за съответствие с одобрения тип,  на нанесеното търговско наименование или марка и тип и/или на маркировка или номер за одобрение на типа.

Дават се предписания, когато се установи липса на валиден сертификат. В заповедта е записано да се прилагат административно- наказателните разпоредби на Закона за регистрация и контрол на земеделска  и горска техника, спрямо лицата пуснали на пазара нови колесни трактори, които не отговарят на изискванията за одобрение на типа.

Отдел ”Типово одобрение, контрол на пазара и европейска координация” извършва цялостна проверка на ежемесечните отчети на регионалните служби на КТИ за извършения контрол на пазара за 2010 г. Проверката включва и обмена на информация за 2010 г., постъпила съгласно действащото споразумение за въздействие между КТИ и Агенция „Митници”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.