1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. JCB представя нови колесни товарачи на Агритехника 2013

JCB представя нови колесни товарачи на Агритехника 2013

Машините са създадени и специализирани за работа в земеделието

На предстоящото изложение Агритехника 2013 водещата компания за строителна и селскостопанска техника JCB ще представи нови компактни телескопични и високо-производителни колесни товарачи, предназначени специално за работа в земеделието. Представените модели са ТМ180 и ТМ220, Farm Master 413S Agri и Farm Master 435S Agri. Агритехника 2013 ще се проведе от 10 до 16 ноември в панаирното градче на Хановер.

Продуктовият мениджър на компанията Ричард Фокс Марс обяснява, че с новите модели компанията утвърждава лидерските си позиции при колесните товарачи. Машините са създадени и специализирани за работа в земеделието и отговарят на специфичните нужди  на фермерите.

Моделите JCB TM180 и TM220

С новите подобрения компактните телескопични товарачи надскачат значително възможностите на предишните модели. Основната промяна е дизеловият двигател Kohler 2504 TCR, който има по-голяма  мощност и въртящ момент, както и по-ниски експлоатационни разходи и по-малко вредни емисии.

Двигателят отговаря на европейските норми за емисиите на Етап 3B (Tier4)  без допълнителен филтър за търди частици и допълнителна обработка на изгорелите газове. Двигателят е 2.5-литров с директно впръскване и допълва иновативния JCB Ecomax двигател, който JCB ползва за машините в мощностния диапазон от 74 до 173 к.с. Моделът ТМ180 увеличава мощността си с 4,3% до 65 к.с., а ТМ220 е с 75 к.с. и с 20% по-голям въртящ момент: 300Nm при 1500 об/м, като достига почти 90% от него при само 1000 об/мин. Ниският разход на гориво и дългите сервизните интервали за смяна на маслените филтри (500 – 750 мч в зависимост от условията на работа) допринасят за ниските експлоатационни разходи на тези товарачи.

Шасито е обновено и позволява да се преместват до 3,5 тона. И при двата модела транспортът за първи път ще се извършва с по-голяма скорост от досегашната – при TM180 максималната скорост вече е 35 км/ч, а при TM220 е 40 км/ч. При работа извън пътя новата опция за 100% блокаж на предния диференциал и при двата модела подобрява тяхното сцепление и добавя допълнително теглително усилие.

 bale_stacking_tm220_small_1_447

При товаро-разтоварни дейности машините са достатъчно конкурентни. ТМ180 вдига 1800 кг до 4,5 м. Ако е необходима повече сила за вдигане ТМ220 осигурява 2200 кг при същата височина.

Предимство за сигурността, комфорта и многостранното приложение на тези машини е „затихването” на стрелата, адаптивният контрол на товара (за предотвратяване на нестабилност при изнасяне на товара напред) и изборът от три вида бързи връзки за различни приспособления. Други подобрения са новия лост за управление, новото табло с повече информация в кабината, както и нов дизайн при контратежестите и капака на двигателя.

JCB Farm Master 413S Agri

Увеличената двигателна и хидравлична сила и изцяло новата кабина улесняват и подобряват работата на операторите с този колесен товарач.

Работоспособността на рамената се увеличава с 12%, a максималният въртящ момент с 3% вследствие замяната на досегашния 4,4-литров JCB Dieselmax двигател с новия 4,8-литров JCB  Ecomax с 145 к.с. и 550 Nm.

В хидравличната система: зъбната помпа на предния модел 412S сега е заменена от бутално-аксиална помпа с променлив работен обем, която допринася за икономии на гориво и по-малко износване, защото подава на машината само необходимото количество масло.

  hopper_loading_413s_1_447

413S има подобрения  в управлението на електро-хидравличните разпределители, които дават възможност товарачът да се ползва с разнообразни приспособления като гребла за сняг и почистващи четки. Опцията за 6% по-високо повдигане на товара (High Lift) ще се хареса на операторите, които товарят високи ремаркета и бункери за биомаса.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.