1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. JCB ще инвестира 150 млн. паунда в разширяване на производството си

JCB ще инвестира 150 млн. паунда в разширяване на производството си

Ще бъдат създадени 2 500 допълнителни работни места

Компанията JCB планира да инвестира 150 млн. паунда за разширяване на дейността си в Стафордшир, като ще бъдат създадени 2 500 допълнителни работни места до 2018 г. Във връзка с това министърът на финансите Джордж Осборн посети фабриката за товарачи на JCB в Рочестър. Посещението се състоя ден след неговото изявление, с което даде зелена светлина за правителствено подпомагане за проекта за разширяване на междуградския път A50 в Утоксетер. Това ще позволи на компании като JCB да правят бъдещите си планове по-уверено, знаейки, че пътната мрежа няма да затруднява развитието на бизнеса и бъдещите инвестиции в сектора.

Домакин на събитието беше председателят на JCB Лорд Бамфорд, който потвърди 5-годишния инвестиционен план за Стафордшир и обясни, че това е част от стратегията за глабално развитие на търговията и увеличаване на акциите на стоковата борса. Той добави: „Нашият план да създадем 2 500 висококвалифицирани локални работни места е доказателство за това колко е важна връзката между инфраструктурните промени и създаването на работни места. Решението на министъра да се инвестира в регионалната инфраструктура означава, че JCB ще може да продължава с локалните си инвестиции, което е добре за Стафордшир и много добре за Великобритания.”

Г-н Осборн приключи своето посещение с кратка реч към работниците, за да ги поздрави за това невероятно постижение в историята на JCB – продажбата на едномилионната машина на компанията за 2013 година.

Плановете на JCB включват най-голямата еднократна инвестиция в историята на компанията:

• Чисто нова специализирана фабрика с площ 32 516 м2 за производство на кабинни системи в Биймхърст, близо до Утоксетер.
•  Разширяване на производствените дейности в Рочестър с допълнителна площ от 11 700 м2 за увеличаване на производствения капацитет за хидравличните цилиндри.
• Нова специализирана фабрика на площ 20 440 м2 в Чийдъл, Стафордшир, с цел увеличаване производството на земекопните и компактните JCB машини.
• Преместване на финансовия и застрахователните офиси на JCB в нова офис-сграда в Денстън.
• Нова сграда за обучение на персонала в партньорство с ключови университети, подпомагащи стажантските програми.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.