1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. John Deere, New Holland и Kubota – в челната тройка по продажби на трактори за първите 6 месеца на 2017-та

John Deere, New Holland и Kubota – в челната тройка по продажби на трактори за първите 6 месеца на 2017-та

605 е броят на регистрираните у нас нови колесни трактори от всички брандове

За първото шестмесечие на 2017 г. водещи по продажби на трактори у нас са John Deere и New Holland – съответно със 116 и 91 трактора. На трето място по продажби за първите 6 месеца на 2017 г. е Kubota – със 66 регистрирани нови машини, следван от бранда Case IH – с 50 трактора.

Следваща позиция на пазара си поделят Lamborghini и Zetor, а малко след тях се нареждат Steyr и Landini, а марките Fendt и Same са с равен брой новорегистрирани трактори – по 17.

Какво още показва официалната статистика на МЗХГ. Като цяло, на пазара у нас са регистрирани общо 605 трактора за първото шестмесечие на настоящата година.

При зърноприбиращата техника традиционен лидер на пазара у нас е Claas с 29 машини, като общият брой регистрирани комбайни за периода януари-юни 2017 г. е 92. John Deere е на второ място, следван от New Holland.

Пазарът на телескопични товарачи има лидер за първото полугодие на 2017-та и това е Manitou, като след него се нареждат JCB и Bobcat. Общият брой реализирани телескопични товарачи за визирания период е 90, докато при челните товарачи броят е 48 с водеща марка Bobcat.

Регистрираните нови верижни багери и мини багери са съответно – 12 и 24, а новите колесни багери и багер товарачи за същия период са 102.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.