1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Към водещата в световен мащаб серия селскостопански телескопични товарачи на JCB се присъединява нов модел

Към водещата в световен мащаб серия селскостопански телескопични товарачи на JCB се присъединява нов модел

Българската му премиера беше на изложението БАТА АГРО 2012

Към водещите в класа си селскостопански телескопични товарачи JCB наскоро се присъедини и новият 550-80 Agri Plus Loadall, който става телескопичният товарач Loadall с най-голям капацитет от цялата продуктова гама. Този нов флагмански модел предлага същия иновационен подход към дизайна на машината, който направи JCB производител на най-продавания телескопичен товарач в света.

Модел 550-80 Agri Plus – екстремна производителност

Телескопичният товарач 550-80 е с височина на повдигане до 8,1 метра и с товароподемност от 5 тона. Машината е разработена в отговор на клиентското търсене на достъпна машина с още по-големи възможности за вдигане.

Моделът 550-80 Agri Plus е телескопичният товарач Loadall на JCB, който е с най-голям капацитет и е специално разработен за реализиране на операции по манипулиране на насипни товари, при изпълнение на крупни селскостопански приложения като товароразтоварни работи при зърнопроизвоството. Характеристиките на големия капацитет на модела 550-80 го правят идеалната машина за производството на биомаса, при която се изисква обработката на големи обеми материал. Задвижвана стандартно от двигател със 145 к.с. (108 кВт), машината се характеризира с изключително мощна трансмисия, с хидравлична система с променлив дебит от 145 л/мин и високопропускливи тръбопроводи Hi-flow за оптимизация на времената на работните цикли и за използване на различни спомагателни приспособления.

Серво управлението като стандартно оборудване помага на операторите да полагат по-малко усилия, а превъзходните ергономични качества на машината водят до подобряване на ефективността ù.

Съобразявайки се с операциите по товарене, големите ъгли при разтоварване и изтегляне, респективно 46° и 34°, се гарантира отличното загребване и задържане на материала за ефикасното товарене на камиони или самосвали.

За постигане на максимална конструктивна цялост вътрешната стрела на модела 550-80 Agri Plus е със скосен нос, като освен това е вградена и Z-bar връзка. Тази система осигурява сила на проникване, равна на 6,5 тона – едно увеличение от над 50% спрямо настоящия модел 541-70 Agri Plus. Ниската линия на стрелата също допринася за отличната видимост наоколо, което е от първостепенно значение при изпълнение на бързи товарни операции.

Целия материал за телескопичния товарач Loadall на JCB четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.