1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Karat на Lemken култивира на еднаква дълбочина

Karat на Lemken култивира на еднаква дълбочина

Ефективността на работата е гарантирана от Contourtrac

Фермерите в хълмистите райони често са изправени пред проблем - техният полунавесен култиватор не работи на еднаква дълбочина. Ръчната настройка е трудна за водача. С точката на въртене в рамката зад работната секция и допълнителната хидравлична рама Lemken вече намери с Contourtrac просто средство за подобряване ефективността на работа на  култиваторите Karat.

Ако се предположи, че определен товар на носещите колела съответства на желаната работна дълбочина, натоварването на носещото колело трябва да се поддържа дори и в хълмиста местност. При дължина от 8 метра на полунавесните култиватори Karat, досега тя не можеше да се поддържа автоматично, когато работи в равнина или на хълм. В ниските места култиваторът работи по-плитко от желаното, ако не е пререгулиран, а на хълмовете – по-дълбоко. Като резултат, изискването за силно сцепление сериозно нараства.

Допълнителното хидравлично бутало в полунавесната рамка зад секцията контролира позицията на въртящата се единица и чрез точката на въртене позволява да се следват контурите на земята. Стандартната хидравлична настройка за дълбочина не е засегната. Хидравличното бутало се контролира от електронно устройство, което получава непрекъснат сигнал от измерваната сила на болтовете на всяко носещо колело. Ако налягането се променя, дължината на буталото се регулира автоматично.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.