1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Кои машини са най-подходящи за вашето стопанство

Кои машини са най-подходящи за вашето стопанство

Вижте ги тази седмица в АГРОФОРУМ

Предаването стартира с представянето на украински прикачен инвентар за почвообработка и сеитба. Ще видите и иновационна сеялка, заради която компанията „Червона зирка” получи приз от „Добрички панаир” АД.

Защо тракторите „Беларус” се избират от практичните фермери разказва Олег Романков – вносител на тези традиционни машини за нашия пазар.

Ще ви представим иновационни продукти за растителна защита, които предстои да навлезнат масово в практиката на земеделските стопани. Сред тях е нов хербицид на „Дюпон” за борба с плевелите при рапицата.

Актуална агротехника за есенната обработка на почвата и сеитбата, както и за пролетните мероприятия през следващата година беше представена по време на демонстрация край Монтана. Присъстващите фермери се увериха как прецизната комбинация на тракторите „Ламборджини” с прикачния инвентар на „Лемкен”, „Маскар” и „Фераболи” осигурява максимален ефект от земеделските дейности.

В землището на добричкото село Карапелит се проведе жътва на ранни германски хибриди царевица. Получените високи резултати са следствие на благоприятните климатични условия тази година и разбира се – на изпитаната селекция. Какви са добивите – разказва агрономът Ивайло Велков.

Няма спор, че българското земеделие се нуждае от постоянно обновяване на наличния агропарк. Това се налага, за да бъде производството по-рентабилно. Как се е променила икономическата ефективност в стопанството на земеделския производител Шабан Рафед от с. Крушево след като е закупил няколко модерни машини „Ню Холанд”, провери нашият репортер Диана Александрова.

Напомняме ви и тази година да не пропускате обеззаразяването на семената преди сеитба, защото по този начин ще решите проблемите с праховитата и твърдата главня по пшеницата. За целта най-широко използван е фунгицидът Витавакс, който е и растежен стимулатор.


Видеоанонсът на предаването може да видите ТУК.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.