1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Кои са критериите за професионално сервизиране на агротехниката

Кои са критериите за професионално сервизиране на агротехниката

Все повече фирми на пазара на земеделска техника не се ограничавт само с внос

Все повече фирми на пазара на земеделска техника  не се ограничавт само с внос на определена марка, но се фокусират и върху сервизното и гаранционно обслужване на машините.

Важно е  непрекъснато  да се повишава квалификацията на служителите работещи в сервизното обслужване. На пазара постоянно излизат нови технологии и по тази причина специалистите  във всеки един момент  трябва да бъдат на нужното ниво и да отговарят на изискванията и очакванията на клиентите.
Ремонтните дейности трябва да се извършват максимално бързо и точно.

В седмичната анкета на Agro.bg, зададохме въпроса: „Кое е определящо за професионалното сервизиране на агротехника?“

50% от анкетираните са посочили 24-часовия мобилен сервиз с висококвалифицирани технически специалисти  като най-важно условие. За 40%  от гласувалите, оригиналните резервни части и консумативи за целия експлоатационен живот на машините  са определящи и едва 10%  поставят на първо място преферeнциалните финансови условия за редовните клиенти.

За да бъдеш конкурентен на пазара е важно да  си не просто продавач на техника, а пълноценен участник в процеса на експлоатация и  обслужване  на машините, т. е. да предлагаш висококвалифицирано техническо обслужване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.