1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Комбайните ACROS са доказали своята ефективност и способност за феноменални резултати

Комбайните ACROS са доказали своята ефективност и способност за феноменални резултати

Официалният представител на Rostselmash за България е фирма „Агро Скай” АД

Уникално събитие в историята на олимпийското движение стана участието на комбайн ACROS от Rostselmash – най-популярната машина в Русия.

Неслучайно участник в щафетата през Ростов стана точно този комбайн. Един от най-богатите селскостопански райони на Русия е Ростовска област. Един от най-големите световни производители на прибираща техника – Rostselmash, се намира в тук, в Ростов. А за комбайна – Acros, на два пъти излиза победител в анкетата за най-използвна машина, проведена сред селскостопанските производители.

Още една причина за „факлоносец” да бъде избран точно този комбайн, са широкообсъжданите и в средите на агробизнесмените полеви тестове от 2013 г., когато сламотръсният комбайн ACROS 580E, с мощност 300 к.с. в съревнование с аналогични машини – западно прозводство, показа пълно превъзходство.  А ето и резултата, в сравнение с конкурентите:

- 16.85 т на час прибрана пшеница (1-9% повече);

-  разход на гориво – 7.22 литра на хектар (почти двойно при конкурентите);

-   0.35% загуби на зърно (0.4-3.0% при конкурентите)

Но този успех, не е случаен. Произвоството на комбайни е с големи традиции в Русия. За шест години само от този модел са произведени над 10 000 машини. И неслучайно, президентът на Русия Владимир Путин определи производството на комбайни като еднакво по важност с ракетостроенето.

Но олимпийската тема е свързана с рекордите, където достойно се нарежда и комбайна на ACROS на Rostselmash. Тестовете и победите са останали в 2013 година. А през това време подготовката за новата кампания е в ход и в България, както и навсякъде,  агробизнесмените са в търсене на нови, още по-производителни, по-мощни и по-икономични машини. За да отговори на тези изисквания Rostselmash и официалният представител – „Агро Скай” АД предлагат за жътвената кампания, за дните, когато всеки ден трябва да се подобряват постиженията – новият ACROS 590 Plus.

Още по-ефективно

С течение на годините, комбайните от типа ACROS са доказали своята ефективност и способност за наистина феноменални резултати. Какво може да се подобри в такава техника? В новите модели конструкторите са фокусирани върху поведението на комбайна в проблемни за всички еднобарабанни комбайни условия на работа.

Комбайнът ACROS 590 Plus е значително подобрен, в сравнение с предишната версия ACROS. Главните новости са пет: електрохидравлично копиране на терена,  битерна наклонена камера, увеличено двукаскадно очистване, очистване по нова технологична схема и двигател с 325 к.с. мощност.

С тези промени, комбайните ACROS са със значително повишена производителност. Това е много важно при прибиране на реколтата, като спестява време, повишава количеството и качеството на прибраното зърно. При нормални условия, разликата между комбайн ACROS 590 плюс и 580 е най-малко 10%, а разликата в неблагоприятни условия, в сравнение с моделите ACROS 530 може да достигне 30%. Показателно е, че почти двойно е повишена чистота на зърното в бункера. Сега може да се икономиса последващо очистване. В допълнение е разширена функционалността на машината в обработката на отпадъци от реколтата: на изхода на ситата е монтиран разпръсквач за плява. Комбайнът  ACROS 590 Plus е идеален за жътва на средни и високодобивни полета, с висока влажност и сламистост. 

Rostselmash винаги са спазвали приципите на олимпизма и на Пиер дьо Кубертен:”по-бързо, по-високо, по-далеко”. Наред с уважението към клиентите и към колегите от изключително трудния бранш на селскостопанската техника. Затова са и един от световните лидери в отрасъла.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.