1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Комбайните CR на New Holland – оптималният избор на големите стопанства

Комбайните CR на New Holland – оптималният избор на големите стопанства

Три модела от серията ожънаха реколтата край село Българово

Иван Генчев от бургаското село Българово е обезпечил жътвата си с машини от бранда New Holland. Притежава 4 зърнокомбайна от моделите CR9.90, CR9090 и CR9080. Съвместно с официалния  вносител на бранда за страната – ИНТЕРАГРИ България, се проведе демонстрация на машините в работни условия.

Машините от серията CR са подходящи за стопанства над 10-15 хил. декара. Безспорно най-уникалното в тези комбайни е двуроторната технология Twin Rotor™. Благодарение на опростения ѝ дизайн масата не променя своята посока или скорост на движение. Това не само повишава значително капацитета на машината, като прави процеса на очистване непрекъснат, но и изисква по-малко мощност и пести време, и разходи за задвижване на по-сложни механизми. Отделно, независимо DLG изпитание показва, че роторните комбайни постигат до 119% по-малко начупване на зърното в сравнение с машини, използващи хибридната технология.

Другите технологии, които заслужават изключително внимание и правят комбайните от серията New Holland CR изключително високоефективни, са Opti-fan™, SelfLeveling™ и Opti-spread™.

Серията CR е оборудвана с водещите в индустрията двигатели FTP. Представителят на последната генерация двигатели – CURSOR 16, беше обявен за двигател на годината за 2014 г. и постига икономии от 10% спрямо предишната генерация на тези мотори.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.