1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Компактните челни и верижни товарачи на JCB поставят нов стандарт

Компактните челни и верижни товарачи на JCB поставят нов стандарт

JCB Power Systems работят в детайли с Kohler Global Power Group

От JCB съобщиха, че са готови с новото поколение челни товарачи и компактни верижни товарачи с Tier 4 Final/Stage IIIB малка платформа. Осемте машини, включващи моделите 135, 155, 175, 190 и 205 от челните товарачи плюс 150T, 190T и 205T „пълзящи“ товарачи са снабдени с най-новите дизелови Кохлер Т4 двигатели. Те са разработени така, че да отговарят на закона за вредните емисии без използването на сложни и скъпи филтри за твърди частици.

JCB Power Systems работят в детайли с Kohler Global Power Group, за да може техните двигатели да отговарят на всички поставени изисквания от JCB, с 500-часова поддръжка за всички модели. Мощни, с високо ускорение при ниски обороти, те помагат за подобряването на цялостното функциониране на машината.

Тези двигатели използват комън рейл инжекционна система с работно налягане до 2,000 бара. Четирите вентила са снабдени със система за охлаждане на отработените газове; двигателите използват дизелов окислителен катализатор. Това позволява те да отговарят на стандарта Tier 4 Final/Stage IIIB без нуждата да се използват големи и скъпи филтри за твърди частици, намалявайки разходите за клиента и създава по-нископрофилен преден капак за подобрена видимост при работа.

Челните товарачи на JCB и компактните верижни товарачи значително вдигат летвата при други машини в техния клас по отношение на икономия на гориво и производителност. От компанията са произведени 17 модела до момента - 9 от тях са с голяма платформа и 8 с малка. Всички са снабдени с новите Tier 4 двигатели.

Управление

Уникалният едностранен дизайн предоставя възможно най-сигурната кабина при товарачите в този клас. Широката врата е разположена отстрани като това позволява лесен достъп на оператора до машината, без да има нужда да се катери по опасни прикачени инструменти към товарача.

Машините също са снабдени с хибридна, електро-хидравлични контролни лостове, които предлагат на оператора 3-степени за скоростта на работа. Електронната система за управление  предоставя като опция на компаниите използването на H-разположение на контролните лостове.
 
Най-доброто обслужване

Новите машини на JCB са много по-лесни за поддръжка благодарение на специално проектирани О-образни хидравлични сглобки, което намалява използваните части в машината с цели 38 процента. Наклоненият дизайн на кабината улеснява достъпа на техниците при нужда от извършване на поправки, подмяна на части или профилактични прегледи. При новите модели също има разположена сервизна врата в задната част на машините.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.