Компанията Challenger модернизира отличените с множество награди самоходни пръскачки RoGator 600

Специално проектираната им кабина поставя нови стандарти

Компанията Challenger модернизира отличените с множество награди самоходни пръскачки RoGator 600, като ги оборудва с двигател, отговарящ на стандарта за емисии Tier 4 – окончателен и редица нови придобивки за по-ефикасно разпръскване. Новият модел RG600C ще бъде представен за първи път на изложението „Агритехника“, което ще се проведе от 10 до 16 ноември 2013 г. в панаирното градче на Хановер.

С пускането си на пазара през 2009 г. пръскачките RoGator 600 достигнаха нови висоти благодарение на пионерския си дизайн – от изключителната конструкция на шасито до новаторската система за разпръскване. Уникалните им характеристики донесоха на пръскачките Challenger множество награди по цял свят и ги превърнаха в най-често използваните машини от този тип сред водещите земеделски производители и операторите, занимаващи се с професионално пръскане.

Специално проектираната им кабина поставя нови стандарти и предоставя на операторите удобствата, пространството, видимостта и работната среда, която те очакват от първокласните трактори.

        challenger_rogator_600c_11_cmyk_1_448Кабината от Категория IV е носител на множество награди. Последният приз, с който бе удостоена, е отличието „Най-добра земеделска практика“ от изложението SIMA 2013.

Изборът на кабината на пръскачките RoGator 600B е продиктуван от изключителното качество на въздуха вътре в нея. Този тип пръскачки са първите селскостопански машини, получили оценка „Категория IV“ (по стандарти EN ISO 15695-1 и EN ISO 15695-2) за качеството на въздуха в кабината. Постоянното и контролирано свръхналягане в кабината в комбинация със специален въздушен филтър предотвратява навлизането на прахови и химически частици. Така операторите се наслаждават на уютна и безопасна работна среда.

„Challenger отговори на молбите на клиентите да внедрява иновации по отношение на дизайна и функциите. Последните разработки подчертават безкомпромисния дизайн на самоходните пръскачки RoGator 600C, осигуряват по-голяма ефикасност и намаляват натовареността на операторите при по-дълъг експлоатационен период на машините“, заявява Хюбертус фон Дюнгерн, мениджър „Продуктов маркетинг“.

Новите екстри подобряват прецизността при пълнене, удължават живота на пръскачките при работа с по-агресивни продукти и улесняват експлоатацията им. За първи път операторите могат също така да измиват пръскачките от кабината. По този начин се икономисва време в складовите помещения и се насърчават най-добрите практики, предотвратяващи кръстосаното замърсяване при работа с редица продукти.

challenger_rogator_600c_13_cmyk_1_448

Новият шестцилиндров двигател ACGO POWERTM, отговарящ на стандарта Tier 4 – окончателен, допълнително намалява нивата на емисиите и осигурява по-голяма икономия на гориво. Продължителността на сервизните интервали се повишава от 250 на 500 часа, което допълнително намалява цената за поддръжка и експлоатация.

Самоходните пръскачки RG 600C притежават редица нови придобивки, в това число:

  • последен модел двигател AGCO POWERTM, отговарящ на стандарта за емисии Tier 4 – окончателен
  • самонивелираща се окачваща система с по-голяма прецизност при пълнене за максимална точност при работа в полеви условия
  • електронен индикатор на резервоара за чиста вода за безпроблемно почистване от кабината
  • помпа от неръждаема стомана за работа с корозивни продукти
  • ръчно нивелиране на стрелата за прецизно управление без електронни устройства

Самонивелиращата се окачваща система осигурява по-голяма прецизност при пълнене

Самонивелиращата се окачваща система на Challenger осигурява по-голяма прецизност при пълнене за максимална точност при работа в полеви условия. Уникалното независимо окачване с двойни носачи Opti-Ride™ позволява на операторите да настройват височината на машината от кабината на 75 см или 120 см при различно задаване на просвета под рамата на пръскачката.

С едно натискане на бутон от монитора C1000 окачващата система Opti-RideTM регулира височината на всички колела поотделно с цел шасито да остане в хоризонтално положение.

По такъв начин се увеличава прецизността на индикаторите за пълнене на резервоара и операторите винаги наливат с точност необходимото количество химическо вещество и вода. Прецизното пълнене в комбинация със системата за разпръскване обезпечават оптимално разпръскване и максимално добри резултати.

Електронен индикатор на резервоара за чиста вода за безпроблемно почистване

Резервоарът за чиста вода с вместимост 500 литра вече е снабден с електронен индикатор за отчитане на нивото на течността. Така операторите могат да контролират количеството на чистата вода от кабината с помощта на дисплея Optiflow. Когато индикаторът се свърже с електронен петпътен вентил, операциите по почистване могат да бъдат задействани без да е необходимо операторите да напускат кабината. Управлението се осъществява с помощта на менюто Optiflow, като за избиране на различните вентили се използват показаните иконки

Помпа от неръждаема стомана за работа с корозивни продукти

Обикновено самоходните пръскачки RG 600С притежават самозасмукваща центробежна помпа от лято желязо, но за работа с агресивни продукти помпите могат да бъдат оборудвани с кожух от неръждаема стомана Hypro със същия впечатлителен капацитет от 800 л/мин.

Ръчно нивелиране на стрелата

Операторите, които не желаят да поръчат автоматична система за нивелиране на стрелата Norac, могат да я разгъват и съвсем уверено да я нивелират с помощта на механична система, която показва положението на цилиндрите ѝ. По такъв начин те могат да задават равнището на стрелата до издигане на правилната височина над растенията за оптимално качество на разпръскването, както и да свеждат до минимум отклоненията в позицията ѝ.

ЗА AGCO

AGCO, (NYSE: AGCO), е световен лидер в проектирането, производството и разпространението на селскостопанска техника. В помощ на производителността на селското стопанство AGCO предлага пълен набор от трактори, комбайни, машини за сено, пръскачки, машини за фуражи и оран, сечива, резервоари за зърно, системи за производство на протеини и резервни части за тях. Продуктите на AGCO се продават основно под четири търговски марки: Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® и Valtra®. В световен мащаб те се разпространяват от 3150 независими търговски представители и дистрибутори в повече от 140 страни. За квалифицирани клиенти, AGCO Finance предлага финансови услуги на дребно. Централният офис на AGCO се намира в Дълут, щата Джорджия (САЩ). През 2012 г. нетните приходи от продажби на AGCO възлизат на $10,0 млрд.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.