1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Конкурс „Принос в механизацията на земеделието” 2016

Конкурс „Принос в механизацията на земеделието” 2016

Началото на събитието беше дадено по време на XVIII-то Русенско изложение за техника, технологии, стоки и услуги

На 12 май 2016 година от 15 часа в корпус 8, зала 121 на Русенски университет ”Ангел Кънчев” се състоя официалното откриване на третото поред Отличие „Принос в механизацията на земеделието”. Началото на конкурса тази година беше дадено по време на XVIII-тото Русенско изложение за техника, технологии, стоки и услуги. Организаторите са МЗХ, Селскостопанска академия, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Аграрен университет – Пловдив, Научно-технически съюз по машиностроене и вестник „Земеделска техника”.

На събитието присъстваха деканът проф. д-р Генчо Попов и зам. деканът на Аграрно-индустриалния факултет доц. Калоян Стоянов; директорът на ИЗС „Образцов чифлик” в Русе доц. д-р Галина Дякова - представител на ССА; г-н Красимир Вълев - председател на регионалния съюз на фермерите „Дунавско зърно” – Русе; журналисти от БНР, AgroTV; преподаватели от университета в Русе; специалисти; представители на фирми; посетители на изложението и др.

След встъпителните думи на главния редактор на вестник „Земеделска техника” доц. д-р инж. Милка Бобева, беше представена кратка презентация, напомняща целта на създадения конкурс, основните организатори на Отличието, както и миналогодишните победители в трите направления. Беше прочетен и поздравителен адрес от Светлана Боянова, председател на Управителния съвет на Института за агростратегии и иновации по случай откриването на третото издание на конкурса. Бяха направени изказвания от съорганизатори и гости на събитието.

Организаторите поздравяват работещите в сектор „Земеделие” и приканват всички фирми, произвеждащи и внасящи техника за селското стопанство, както и земеделските производители да участват и тази година в Отличието. Формулярите могат да бъдат свалени от сайта www.zemedelskatehnika.com.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.