1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Конкурс за иновации се проведе в рамките на Международната селскостопанска изложба „Агра 2012“

Конкурс за иновации се проведе в рамките на Международната селскостопанска изложба „Агра 2012“

44 продукта на фирми и институти се състезаваха за наградите

44 продукта на фирми и институти участваха в Конкурса за иновации, който се проведе в рамките на Международната селскостопанска изложба „Агра 2012“. Това съобщиха от Международен панаир-Пловдив. Призьорите в шестте категории бяха определени от комисия начело с доц. д-р Георги Костов, председател на Селскостопанската академия. Тази година конкуренцията беше ожесточена, заяви доц. д-р Маргарита Николова, главен научен секретар на Селскостопанската академия. Наградите за иновации показват бизнеса на утрешния ден, подчерта Георги Костов, преди да връчи грамота на учените, изобретили сушилня за плодове, гъби и билки, която работи само със слънчева енергия. Тя се представи най-добре в категория „Научна дейност и разработки“.

„Агра 2012“ не само показва ръст в сравнение с миналата година, но дава и много повече възможности да търсите партньори и да печелите, обърна се към изложителите бизнесменът Георги Гергов, след като поднесе приза на победителя в раздел „Животновъдство“ - „ГЕА Фарм Текнолоджис България”, която спечели с позициониращо рамо PosiSwing.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов даде наградата за български иновативен продукт – доматен сок „Пловдивска каротина“ на Института по зеленчукови култури „Марица“, с пожеланието да спечели и международни отличия.

В категории „Машини, инвентар и технологии за растениевъдството“ до финала стигна технология за ефективно и устойчиво производство на ябълкова продукция на Институт по земеделие-Кюстендил, в „Машини, инвентар и технологии за животновъдството“ - интегрирана система за управление на процесите в млечните ферми на „Алфа-Микс“, в „Сортови семена и посадъчен материал“ - най-новият български сорт ориз на Института по растителни генетични ресурси „К.Малков” в Садово, в „Торове и препарати за селското стопанство“ - новият почвен хербицид „Мерлин Флекс“ на Байер България.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.