1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Konya Agriculture 2024 отново доказа, че Турция е силен играч на пазара на агротехника

Konya Agriculture 2024 отново доказа, че Турция е силен играч на пазара на агротехника

Участваха 454 компании от 22 различни държави, посетителите бяха над 240 000

20-ият селскостопански панаир Konya Agriculture 2024 в гр. Коня приключи успешно на 9 март 2024 г. На откриването му присъства лично Ибрахим Юмаклъ, министър на земеделието и горите на Турция.

Организатори са Tüyap Exhibitions Group и Турската асоциация на производителите на селскостопанска техника и машини (TARMAKBİR).

Участваха 454 компании от 22 различни държави. Над 240 000 посетители посетиха панаира, пътувайки от 96 различни страни и всички турски провинции.

Панаирът представи различни продукти за селскостопанска техника като трактори, машини за обработка на почвата, комбайни и оборудване за добитък. На събитието присъстваха множество производители, дилъри, дистрибутори и други професионалисти в областта на селското стопанство. Участниците имаха възможност да проучат най-новите технологии и да изградят нови бизнес отношения.

Турция, известна с благоприятния си климат, увеличава още повече напредъка си в селското стопанство благодарение на развитието на агроиндустрията си и бързата си адаптация към промените на световния пазар. Панаирът даде възможност да се видят най-новите иновации и продукти, които да са резултат от този бърз растеж.

От 2024 г. Турция се превърна в значим играч в производството на селскостопанска техника, като през последните години се нарежда на четвърто място в Европа.

Успехът на 20-ия селскостопански панаир Konya подчертава значението на селскостопанската индустрия на Турция и способността й да прави нововъведения и да расте. Плановете за бъдещи панаири вече са в ход, обещавайки по-нататъшен напредък в селскостопанския сектор.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.