1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Кубота - част от бъдещето на ландшафтната архитектура

Кубота - част от бъдещето на ландшафтната архитектура

Самоходни косачки и компактни трактори – за перфектна тревна настилка и поддържани зелени площи

Кубота предлага техника за перфектна зелена морава - пред къщата, около блоковото пространство, в обществения парк или градината. Стремежът за по-съвършена и уютна градска среда следва модерните тенденции.

На Международното изложение за енергийно ефективно, екологично и функционално строителство, проведено в София в края на март, Кубота България показа самоходни косачки и трактор, подходящи за всякакви пространства.

Самоходните косачки от G-серията са създадени основно за професионална употреба от озеленителни фирми, спортни и хотелски комплекси, паркове и градини с обществено ползване, а защо не и за собствената ни морава.

Косачките от G-серията на Кубота се предлагат в два варианта с мощност от 23 и 26 конски сили. И при двата модела има опция за оборудване с кош за трева с високо хидравлично разтоварване.

Косачките от G-серията са създадени за работа при върхови натоварвания за дълъг период от време, изпълнявайки разнообразни дейности, обясни Николай Жеков, продуктов мениджър в Кубота България.

Разполагат с широк косилен апарат и със завидна производителност. Трицилиндровият дизелов двигател Kubota е с работен обем от 900 cc при G231 и 1000 cc при G261. Хидростатичната трансмисия намалява разхода на гориво и увеличава производителността. G-серията има висок въртящ момент и осигурява перфектно косене на тревните площи. Колекторът за трева е с вместимост 560 литра.

Косачките, оборудвани с кош за високо разтоварване (193 см), са пригодени за изсипване на окосената тревна маса директно в превозно средство, за да се улесни изхвърлянето й.

Z122 R е оборудвана стандартно с косилен апарат с работна ширина от 107 см и странично изхвърляне. А чрез мулчиращия кит много лесно и бързо може да бъде преоборудвана и използвана като мулчираща косачка. Тази машина е единствената в асортимента на Кубота, оборудвана с бензинов двигател Kawasaki FR651V с обем 726 куб. см с мощност 14 к.с. Притежава хидростатична трансмисия и два независими хидромотора, които управляват лявото и дясното колело. Това позволява на косачката да бъде с практически нулев градус на завиване, затова и този тип косачки се наричат Zero Turn, каза още Николай Жеков.

kubota

Серията компактни трактори В2 включва няколко модела с мощност от 22 до 31 к.с. Те са подходящи за фермери, които отглеждат трайни насаждения, животновъди, хоби фермери, както и за изпълнението на комунални задачи поради възможността за избор на разнообразна прикачна техника. Това са последна генерация машини, които допринасят за модерното поддържане на междублоковите пространства, парковете, хоби градините и осигуряват изключително висока продуктивност и поддръжка на зелени площи.

kubota-kosachki

Те се предлагат също и с хидростатична трансмисия, а показаният на изложението модел е с механична - с 9 предавки напред и 9 назад. Тракторът В2-261 е трицилиндров, мощността му е 26 к.с. Изключително маневрен е и може да се използва почти навсякъде - от животновъдни до зеленчукопроизводствени стопанства, овощни градини и лозя. Подходящ е и за строителни дейности. Николай Жеков посочи, че към него лесно може да бъде агрегатирана багерна уредба за различни товари и насипи. Предимството му се състои в малките му габарити и пъргавина. Разполага със система за малък радиус на завиване.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.