1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре

Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре

Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки

Мидалидаре се намира с. Могилово край Стара Загора. Винарната е създадена през 2009 г., като днес разполага с 1 600 дка лозови масиви, разположени в 3 землища. Работи предимно с френски сортове, но има немски и испански. Лозаро-овощарските трактори Kubota M5 Narrow са добре познати на домакините, тъй като от години работят с такива в стопанството си.

На територията на Мидалидаре беше направена демонстрация на лозаро-овощарска техника от бранда Кубота - специализирани пръскачки и трактори.

Моделът XTA 2115 пръскачки е с обем на резервоара 1 500 л. Оборудван е със система за електрически контрол на налягането и за управление на секциите - лява и дясна.

Другият модел - серия XTA 2420, е типичната овощарска пръскачка с колонен тип накрайник, с обем на резервоара 2 000 л. Специфичното при нея е, че тя е с инвенторно засмукване на въздуха, което осигурява по-добро обръщане на листата и отлично покритие на разтвора. По-интересното при нея е системата, чрез която се управлява, а именно H3O технологията, която осигурява поддържане на постоянна норма, независимо от скоростта на движение и оборотите на трактора. Така може да сме сигурни, че винаги редовете в стопанството ще бъдат правилно обработени. Друго основно предимство на тази технология е възможността за запаметяване на данни от извършени операции и по този начин се осъществява много добър контрол на агротехническите дейности в дадено стопанство.

Друго предимство на пръскачките Кубота от серията XTA е техният редуктор за приемане на мощността от трактора. Стандартно повечето инвентари работят с 540 оборота в минута, докато тук работят с до 480 оборота в минута. В случая се работи с 450 оборота на ВОМ-а, което позволява добра икономия на гориво, особено в комбинация с ECO режима на силоотводния вал на трактора. Пръсканията могат да бъдат извършвани с обороти на двигателя между 1 300 и 1 500 и по този начин да се постигне една много голяма икономия на гориво.

Друго предимство на пръскачките, позволяващо работа на полето дълго време, е тяхната здравина – шасито е направено от удебелена стомана, а бидонът - от дебела пластмаса с UV защита, обясни Семо Семков, продуктов мениджър в Кубота България.

В демонстрацията взеха участие представители на най-новата серия лозаро-овощарски трактори Kubota M5002 Narrow, която включва 5 разновидности - от 74 до 115 к. с. Серията е предназначена за работа в лозови масиви, овощни насаждения и за всякакви специални култури с тесни редове. Тракторът е проектиран така, че да е с по-малко междуосие, за да е пригоден да влиза в тесни пространства, подчерта Даниел Петров, търговски представител за Югоизточна България.

Новото при серията е, че може да се оборудва с преден активен мост и със система, която намалява радиуса на завой.

С Kubota M5002N можете да избирате между два вида трансмисии: една трансмисия с 18 предни и задни предавки и комфортна трансмисия с 36 предни и задни предавки.

С голяма ефективност при ниски и високи скорости, фино хармонизираните и плавни трансмисии са гаранция за удоволствие от превключването, надеждност и икономичност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.