1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Kubota показва последните си иновации на Агритехника 2013

Kubota показва последните си иновации на Агритехника 2013

Снимка:

Компанията ще участва за втора година на световното изложение

Изключителна панаирна премиера: Новите модели Kubota М6060 и М7060

Компактни, леки и маневрени новите модели М6060 и М7060 в мощностния диапазон 66-74 к.с. предлагат богато стандартно оборудване. Четирицилиндровият дизелов двигател с 3.3 литра обем и четири клапана на всеки цилиндър осигурява отлична работа. Модерното електронно контролирано впръскване Common rail е допълнено от филтър за твърди частици, оксидиращ катализатор и рециркулиране на отработените газове според Европейската категория IIIB.

Електронно контролираната скорост на двигателя осигурява дори при разнообразни натоварвания постоянна скорост и в резултат икономична работа.

С добре степенуваните 18 предни и задни скорости в три групи, с 6 скорости в основната скоростна кутия, плъзгащи скорости и 40 km/h еко скорост, която осигурява 20% по-ниска скорост на двигателя с цел икономия на гориво, всички задачи могат да бъдат изпълнени комфортно и ефективно. Удобният за работа хидравличен реверс осигурява пъргава работа с челен товарач и плавна смяна на посоката на движение.

Също впечатляват други елементи на базовото оборудване, като прозрачната кабина с климатик и седалка за водача на въздушна възглавница, автоматичните звена на навесната система и автоматичен теглич за ремарке, работни светлини и саморестартиращи индикатори.

Компакта сила: Новите модели Kubota М60

В най-популярния работен клас между 80 и 100 к.с. двата нови модела М8560 и М9960 идват с много подобрения и нови характеристики в сравнение със своите предшественици.

Интелигентният контрол на двигателя позволява допълнителни функции, като например управление на скоростта с цел постоянна скорост на отвеждащия вал (PTO) и намаляване на скоростта с 20% в транспортен режим. Така шумовото замърсяване и разхода на гориво могат да бъдат значително намалени.

Новата трансмисия е с 6 синхронизирани предавки, разпределени в 3 групи (бързи, бавни и пълзящи), всяка от които включвана под товар предлага общо 36 скорости напред и назад. Благодарение на това се постига максимално използване на пълната мощност на двигателя. Новата комфортна кабина с подобрена ергономичност и отлична видимост гарантира спокойствие на работното място.

Силни играчи: Новите трактори Kubota от серията GX

В класа над 100 к.с. също има ново развитие след последната Агритехника. Това са моделите Kubota М110GX със 116 к.с., М135GX и М135GXS всеки със 140 к.с. Двигателите с електронен контрол от GX серията предлагат максимална мощност и ефективност, а комбинацията от оксидационен дизелов катализатор, филтър за твърди частици и рециркулацията на отработените газове с водно охлаждане също покриват изискванията на регулациите за емисии от ниво EUIIIB. С 6100 куб. см двигателят на моделите М135GX и М135GXS е с най-големия обем сред четирицилиндровите на пазара и осигурява висок въртящ момент при ниски обороти.

Всички двигатели на GX серията предлагат двойно управление на скоростта. Осемте скорости Power Shift в три групи и регулируемата автоматична функция още в базовото оборудване предлагат комфортно шофиране и оптимално адаптиране към различни почвени и теренни условия.

Изцяло обновената кабина с климатик, големи извити стъклени повърхности, тесни рамки, без да нарушават B-опорите, е една от най-големите в този клас и осигурява и при двата модела оптимална видимост и комфортно шофиране и работа.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.