1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Kubota спечели престижната награда за дизайн iF Design Award 2017

Kubota спечели престижната награда за дизайн iF Design Award 2017

Призът е за трактор М7001 в категорията моторни превозни средства

Kubota получи престижната награда за дизайн за трактор М7001 в категорията моторни превозни средства. М7001 получи гласовете на 58-членно жури, съставено от независими експерти от всички страни. Тракторът впечатли с високата си ефективност на двигателя в диапазона до 170 к.с. Състезанието беше много силно, с повече от 5 500 заявки подадени от 59 държави с надеждата да получат наградата.

Всяка година най-старата Германска независима организация за дизайн, базирана в Хановер If International Forum Design Gmbh, организира състезанието If Design Award. Повече от 60 години If Design Award е разпознавана като арбитър за отлично качество. If е марка, известна по целия свят с изключителните си дизайнерски качества и If Design Award е едно от най-престижните състезания в света.

„Това е чест за нас да получим наградата за дизайн, което е признание за отлична работа. Тракторът М7 е стъпка към налагането на марката Kubota в световен мащаб. Нашият иновативен дизайн ще продължи да допринася за подсилването на бранда ни, като ще продължим да създаваме продукти с които да затвърдим доверието на нашите клиенти", каза Хисато Като, Генерален мениджър на Центъра за дизайн в Kubota.

Серията М7001 се произвежда във Франция и се откроява с голяма товароподемност и гъвкавост за прецизно земеделие. Kubota М7001 също се характеризира с иновативната SCR и DPF технология, комбинирана с 6.1-литров дизелов двигател. Ефикасната въздушна система редуцира вредните емисии и покрива изискванията за етап 4 за вредните емисии. По този начин грижата за околната среда е гарантирана.

Серията М7 е разделена на 3 модела съответно със 130, 150 и 170 к.с. с допълваща мощност (Power Boost), подходящ за тежка работа. Точността се постига чрез избор на скорости на силоотводния вал.

Фермерите ще могат да спестят гориво и да работят лесно с технологията „overdrive", която намалява скоростта на двигателя, когато е нужно. Комфортът също е важна характеристика в тракторите М7, като безстепенната трансмисия и удобната кабина са добър пример за това.

Тази иновативна гама от трактори са разработени в Дизайнерския център на Kubota в Осака (Япония).

Създаден през декември 2014 г. Дизайнерският център разработва продуктов дизайн за Kubota, съобразен със стратегията на бранда.

Новите М7001, както и подобренията на М5001 Narrow и MGX III, доказват, че Kubota се стреми към глобално лидерство в селскостопанския отрасъл. 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.