1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Култиваторът Kristall 9 на Lemken снижава разходите при подготовка на почвата за сеитба

Култиваторът Kristall 9 на Lemken снижава разходите при подготовка на почвата за сеитба

Подравнителните дискове автоматично се адаптират при промяна на дълбочината

Добре конструираният култиватор трябва да отговаря на някои основни изисквания при обработка на стърнища, а именно: да се смесват големи количества остатъчна слама с почвата, като едновременно с това се предотвратява засушаването чрез разбиване на почвените капиляри. За да задоволи тези изисквания,  Lemken усъвършенства доказалия се култиватор Smaragd  и се ражда новият Kristall.

Характерното за него е, че може да се използва както за плитка обработка, така и за обработка на средна дълбочина от 20 см. В България този тип култиватори успешно се използва за снижаване на разходи при подготовка на почвата за сеитба на житни култури и рапица.

При култиваторите Kristall за първи път се използва иновативната разработка на Lemken TriMix. Той представлява работен орган с тройно острие за по-добро подрязване на почвата комбинирано с извити крила за по-ефективно смесване на органичните остатъци с почвата.

Култиваторът Kristall може да бъде оборудван и с работен орган с прави крила, подходящ за по-лепкави почви. Острите работни органи с тройни остриета проникват лесно в почвата, като гарантират голяма работна ширина при наличието на малък брой работни органи, което води до икономии на гориво.

Стойките и полусферичните дискове за подравняване са разположени така, че да работят без забиване. Подравнителните дискове автоматично се адаптират при промяна на дълбочината.

За повече информация в сайта на Lemken...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.