1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Култиватори и плугове с марка Kubota – акцент на БАТА АГРО Пролет

Култиватори и плугове с марка Kubota – акцент на БАТА АГРО Пролет

Гостите ще видят и богата гама трактори от японската марка

Освен трактори Kubota гостите на БАТА АГРО Пролет ще видят и прикачен инвентар от японската марка: дискови брани, стърнищен култиватор, тороразпръсквачки, предсеитбени култиватори, плугове и сеялки за пролетници.

Акцент ще бъде поставен на предсеитбените култиватори, които гарантират качествено семенно легло при всички видове почви благодарение на отличното им разпределение на теглото, прецизния контрол на дълбочината и способността им да копират терена.

След обработката в долната част се образува фин почвен слой за по-голяма компактност и по-добра кълняемост, както и да се предотврати загубата на влагата, а в горния почвен слой остават по-големите буци, за да се избегне сбиването на почвата.

Работната дълбочина се регулира с паралелограм или стандартно с пин, когато работните органи са свързани директно към валяка за контрол на дълбочината.

Разпределението и разположението на работните органи върху рамата благоприятства хомогенното смесване на растителните остатъци с почвата.

Плуговете с марка Kubota са с два вида глави с обозначения 150 и 200. И двете са конструирани от най-висококачествена стомана, която е със специална термична обработка, допринасяща допълнителна якост и твърдост. Здрави лагери, които се използват с години безпроблемна работа и без поддръжка.

Системата Variomat на Kubota предлага оптимално съотношение между почвените условия, плуга и трактора за максимална производителност. Патентованата система Variomat е най-надеждната система на пазара. Също така тя осигурява и паралелния контрол на плуга по цялата му дължина, което позволява автоматичните му настройки. Ползите от това са минимално теглително усилие и по-малко износване. Промяната на работната широчина спомага за по-добра работа при наклонени терени и за избягване на препятствия.

Системата Auto-line на Кубота e стандартна функция, която гарантира точната работа на плуга по всяко време. При промяна на работната широчина, захвата на първото тяло и работната широчина се променят своевременно. Системата Auto-line прави това автоматично.

Системата нон-стоп на Кубота гарантира качествена оран. Телата на плуга се повдигат независимо един от друг при появата на препятствие. След преминаването му, телата автоматично се връщат към зададената дълбочина.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.