1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Kverneland Group със сребърни медали от Агритехника 2013

Kverneland Group със сребърни медали от Агритехника 2013

Те бяха присъдени за иновациите IsoMatchInDemo и IsoMatch Simulator

Kverneland Group е носител на сребърен медал за иновации на Агритехника 2013 за IsoMatchInDemo – устройство, с вграден ISOBUS щепсел, който симулира машините на Kverneland Group на всеки ISOBUS трактор. С IsoMatchInDemo преимуществата на машините на Kverneland Group се демонстрират без да е необходимо свързване към реалните машини. Този продукт носи огромни ползи както за дистрибуторите, така и за производителите на трактори и за крайните потребители. Дистрибуторите могат да покажат на крайните потребители ползите от ISOBUS по бърз и лесен начин. За крайния потребител IsoMatchInDemo осигурява по-голяма прозрачност по отношение на съвместимостта и в същото време позволява да се придобие представа от функциите на машината по един лесен начин.

Kverneland Group спечели сребърен медал за иновации и за IsoMatch Simulator, удобно PC приложение за демонстрация на използването на IsoMatchTellus и Kverneland Group Machines. По този начин търговци, потенциални клиенти, или например, студенти, могат да научат за прецизното земеделие и за ISOBUS технологията на всеки компютър.
Новост от Kverneland Group е FURROWcontrol: софтуерни приложения за управление на ширината на браздата и управление на плуга чрез лесни настройки с GPS.

Друга новост от производителя е електрозадвижваната система GEOseed ® с двуизмерен контрол за прецизни сеялки. Чрез нея се постига паралелно засяване и в модел диамант. Идеалното разпределение на семената ще доведе до най-доброто възможно усвояване на хранителни вещества, светлина и вода, а по време на прибиране на реколтата – до по-малко увреждане на растенията, и по този начин – до повишаване на добивите. В същото време, в комбинация с добре известната GEOcontrol система, равномерното разпределение на семената намалява количеството засети семена като се избягва припокриване и незасети зони.

Новост от Kverneland е също така култиваторът CLC Pro Classic с работни ширини от 4,5 и 5 метра, който е лек и компактен и е предназначен за по-малки трактори. Kverneland представи и своята нова сгъваема брана NG-H 101 F30, благодарение на която могат да комбинират предимствата на уникална подготовка на почвата с минималните изисквания за мощност и намален разход на гориво. За да се увеличи гъвкавостта при сеитба, Kverneland разработва сеялката Optima V с променлива ширина на редовете. Машината е базирана на изцяло нова концепция на рамата, която позволява на клиента бързо да променя ширината на реда от минимум 30 cм до 80 cм.

Kverneland предложи ново изпълнение на Qualidisc, наречен Qualidisc Farmer, с работни ширини от 3 до 6 м, който работи до 8 см дълбочина. Машината е с 15% по-лека, по-лесна за повдигане, идеална за намаляване на уплътняването на почвата и по-икономична за земеделските производители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.