1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. ЛАМБОРГИНИ излиза на пазара с нови модели от серията R4 с безстепенна трансмисия

ЛАМБОРГИНИ излиза на пазара с нови модели от серията R4 с безстепенна трансмисия

Те са много по-икономични, комфортни и лесни за управление

ЛАМБОРГИНИ представи на пазара R4 100 VRT и 110 VRT – два модела универсални трактори, оборудвани с безстепенна трансмисия в мощностния клас около 100 к.с. Премиерата им беше по време на изложението SIMA в Париж.

Производителят е взел под внимание това, че земеделските производители искат не само трактори, които са комфортни, но също така искат машините да бъдат произведени според все по-строгите стандарти и да бъдат лесни за използване. ЛАМБОРГИНИ е изпълнил тези изисквания, като е оборудвал моделите със собствена разработка на безстепенна трансмисия. Във всеки от двата диапазона – работа на полето и транспортен, почти 100% от мощността на двигателя се предава по механичен път, за разлика от хидравличното, което е сведено до минимум. Това води до значително по-висока ефективност в сравнение с подобни трансмисии с по-голям процент на предаване на мощността по хидравличен път. Резултатите от това е значително по-ниският разход на гориво при ниски обороти на двигателя.

Друга положителна характеристика е, че максималната скорост от 40 км/ч е постигната при обороти на двигателя от само 1800 об./мин, което води до значително намаляване на разхода на гориво и нивата на шум и вибрации. За различните области на приложение трансмисията разполага с три режима на работа – ръчен, автоматичен и режим ВОМ. В допълнение, ЛАМБОРГИНИ VRT има система за активно управление на спирането, наречена PowerZero. Това позволява на трактора да остава в покой дори и на стръмен наклон, без да се използва основната спирачка, а след това да потегли отново само чрез натискане на педала на газта, без да се използва съединителя. Хидравличната ръчна спирачка също е нова. Тя, както при леките автомобили, прави управлението на машината по-лесно и по-безопасно.

Целият материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.