1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Landini представи новия трактор REX 4 модел 2019 на SIMA в Париж

Landini представи новия трактор REX 4 модел 2019 на SIMA в Париж

Тракторът спечели вниманието на земеделците и професионалистите в сектора

Италианският производител на трактори Landini участва с цялата си линия специализирани трактори на международното селскостопанско изложение SIMA 2019 в Париж. Акцент е новия Landini REX 4 -  модел 2019, който бе премиерно показан на EIMA в Италия и спечели вниманието на земеделците и професионалистите в сектора.

Landini REX 4 е с отличителен цвят - тъмно син металик и матови черни джанти на гумите. Тракторът бе избран за финалист в конкурса Трактор на годината 2019 в категория “Най-добър специализиран трактор.” Освен това тракторът спечели и наградата за иновации на EIMA за новата ADS система за управление, която дава допълнителен комфорт на оператора чрез функцията за автоматично връщане на колелата в права позиция след обръщане на реда в лозя, овощни градини или при транспортно положение. Иновативната ADS система също осигурява постоянна свързаност с GPS навигацията на трактора, като позволява прецизно движение, запаметяване на маршрути и точно позициониране в неравни и наклонени терени.

Новият Landini REX 4 се предлага в 6 модела за овощарство (F), а също и S-Narrow модел с тясна кабина, който позволява работа в овощни градини с широка коронна маса на дърветата. Освен овощарските модели, Landini REX 4 се предлага в 5 специализирани лозарски модела V и GT модификации с кабина.

Мощностния диапазон при новата REX 4 серия е от 70 до 112 к.с., които се осигуряват от 2,9 литров агрегат от Deutz AG, оборудван с EGR и DOC системи за пречистване на вредните емисии, които премахват нуждата от използване на скъпо-струващите и трудни за поддръжка DPF филтри.

Друга новост при Landini REX 4 е електронната система на двигателя EMS, която позволява запаметяване на работни операции и точното задаване на оборотите на двигателя, които да се поддържат при всяка отделна операция. Това значително улеснява работата на оператора, както и щади натоварването на двигателя.

При Landini REX 4 се предлага и вариант на активно окачване на предния мост, което е предимство, характерно за големите класове трактори. В този случай са налице предни дискови спирачки и електро-хидравличен блокаж на диференциала. Активният преден мост позволява ефективно завиване до 55°, което е напълно достатъчно при всякакъв вид агротехнически задачи в стопанствата.

Земеделците могат да избират между опростена и изключително здрава механична трансмисия или хидравлична трансмисия с реверс с 4 предавки в 3 скоростни диапазона, вкл.бързи / бавни и Creeper (плъзгач) за операции, изискващи поддържане на много ниска работна скорост. Управлението на ВОМ-а може да е ръчно или автоматично при 540, 540 Eco, 1000 и 1000 Eco оборота в минута.

Хидравличната система при Landini REX 4 е стандратно с двойна помпа 55+30 л./мин работен капацитет (60+30 л./мин при версията GT) и опционално с тройна помпа с капацитет 25+55+30 л./мин. Тракторът също позволява екипиране с до 7 хидравлични клапана, които могат да бъдат управлявани стандартно - механично или електро-хидравлично от кабината на трактора.

Управлението на трактора може да бъде оптимизирано благодарение на новия мултифункционален джойстик, който контролира хидравличните разпределители и цялостните електронно-управляеми операции на трактора. Чрез системата Landini Fleet Managеment се следят отработените часове, регистрират се площите, а също може да се извършва дистанционна диагностика на трактора в реално време.

Много важна новост за овощарите и лозарите е, че тракторът може да бъде поръчан с новата защитена с въздушна компресия кабина от категория 4, която позволява абсолютно безопасно пръскане. При нея няма риск от навлизане в кабината на препарати и прахови замърсявания. Кабината е оборудвана със сензори, които измерват външното и контролират вътрешното въздушно налягане и активират филтри с активен въглен.

Повече информация за новите трактори Landini REX 4 - модел 2019, можете да получите от официалния вносител за България - фирма Оптиком: 0889 431 289; тел. opticom@opticom-bg.com ; www.opticom-bg.com
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.