Lemken на БАТА Агро 2018 от Анимекс

Фирмата предлага машини за цялата зелена линия – от косенето до прибирането и складирането на фуража

На БАТА Агро 2018 фирма Анимекс представя прикачен инвентар от Lemken. От фирма Анимекс земеделските производители могат да закупят само сега при изключителни и най-добри финансови условия пълната гама трактори и комбайни на бранда "New Holland". Търсенето на сеитбени комбинации с прецизно внасяне на торове нараства, включително за сеитба на рапица и зърнени култури. Ето защо Lemken предлага своя Compact-Solitair с компактна дискова брана във версии с работна ширина 4 и 6 метра и интегрирано под коренно торовнасяне. Георги Георгиев, управител на базата в Добрич разказа и за Compact-Solitair на Lemken с интегрирано торовнасяне, което насърчава бързото развитие на младите растения както с конвенционална, така и с консервативната обработка. Това води до значително увеличение на добивите, особено при летните зърнени култури и в районите с кратки вегетационни периоди.

Предлаганата от фирма Анимекс високоефективна комбинация е оборудвана с бункер с обем от 3500 или 5000 литра; разделянето между отделенията може да бъде регулирано чрез просто преместване на преградата, за да се промени съотношението семена/тор между 40:60, 50:50 или 60:40. И двете отделения могат лесно да се пълнят с големи торби или шнек.

Електрически задвижваните дозиращи валове за семена и торове позволяват коефициентите на нанасяне да се регулират независимо и непрекъснато. Скоростта за семената може да се коригира между 1,5 и 300 кг, а за тор между 50 и 600 кг на хектар. Оперативният терминал Lemken и електронното управление Solitronic позволяват на водача да наблюдава и контролира всички функции на Compact-Solitair лесно от кабината на трактора. Налице е и съвместим с ISOBUS контрол.

За подготовката на почвата се използват инструментите на компактната дискова брана Heliodor, последвани от двойни дискови брани с диаметър на диска 400 mm за внасяне на тор точно на желаната дълбочина. Натиска на торовнасящите дискове може да се увеличи до 150 кг по време на работа. Широко оразмерените колела на гуменият валяк с диаметър 1097 мм извършват перфектна подготовка на семенното легло. Lemken предлага интегриран трапецовиден валяк за допълнителна предварителна консолидация на редове за семена.

sipma_248От компанията показват още сламопреси на полската компания Sipma. Анимекс е ексклузивен вносител на Sipma за България. Тук са предложени машини за цялата зелена линия – от косенето до прибирането и складирането на фуража. Косачки, роторни сеносъбирачи, сламопреси за различни видове бали.

От две години Анимекс представя и марката телескопични товарачи Merlo у нас. Машината Merlo Turbofarmer е демонстрирана на панаира. Моделът е 35.7. – 3,5 тона на 7 метра височина. Характерно за Merlo е, че това е най-леката по вида си машина. Merlo са изключително разнообразни, гъвкави и многофункционални с широка гама на приложения: ферми, строителни ферми, горски терени, пристанища, овощни градини.

Автор: Мирела Спасова

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.