Lemken показа новости във Франция

Във фокуса на мащабно събитие: компактната дискова брана Rubin 10 и плугът Diamant 16

Ключово международно събитие събра във Франция представители на водещи агромедии. Домакин беше френското представителство на компанията Lemken, която на мащабна полева демонстрация премиерно показа последните си иновации при почвообработващата, сеитбената и растителнозащитната техника.

Lemken е иновативна компания на повече от 230 години. Всяка година показваме развитие, като нашата цел е да имаме най-добрите машини, които да работят на полето. Най-новото, което представяме тук, във Франция, са плугът Diamant 16, както и новата дискова брана Rubin 10“, заяви Никола Лемкен, собственик на Lemken.

“С представените иновации ние трансформираме въображението към реалността. Lemken е много силен бранд. Радваме се, че пазарът се развива, а ние растем“, посочи Антони ван дер Лей, изпълнителен директор на компанията.

Плугът Diamant 16 е още по-добър по отношение на разход на гориво и работен комфорт. Какво е най-забележителното в него? Иновативната система OptiLine е нова функция, която е наградена със сребърен медал от DLG. OptiLine компенсира „дърпането“ настрани, причинено от асиметричното разположение на плуга зад трактора, разполагайки с управляван от налягането хидроцилиндър за прехвърляне на допълнителен въртящ момент към трактора. Тази система за регулиране измества теглителната линия на трактора/плуга към центъра на задния мост и по този начин осигурява икономии на гориво от до десет процента, разказа Петер Баумгертнер, ръководител на отдел Обучение.

По думите на специалиста подобреното сцепление също допринася за дори още по-големи икономии на гориво. Размерите на всички главни лагери са уголемени, а прикачната разновидност е осъвременена. Безстепенно променливото хидравлично регулиране на работната дълбочина е още едно нововъведение, което осигурява специален комфорт при работа. Доказаната защита от претоварване гарантира безпрепятствена оран в условия на каменисти почви. Новият Diamant 16 ще се предлага с корпуси Dural или DuraMaxx и до девет бразди от 2019 г.

Новата дискова брана Rubin 10 също ще влезе в серийно производство от следващата година. Гордост за страната ни е, че една от трите налични към момента машини се намира именно в България. Най-впечатляваща е новата подредба на дисковете и от двете страни на работната машина. Тя не само осигурява стабилно поддържане на посоката, без „дърпане“ настрани и по този начин намалява разхода на гориво, но също така позволява точно насочване на преминаването, използвайки също и GPS. Дисковете са подредени така, че да генерират симетрични сили и от двете страни на работната машина. Трите средни диска на Rubin 10 са изместени по надлъжната ос, за да се гарантира, че ще могат да работят без удари по целия работен захват при линейно отстояние от 12,5 cм. Това патентовано решение оптимизира потока на почвата и води до равномерна почвообработка по целия работен захват. Дисковете работят с цялата си повърхност от работна дълбочина от 7 см.

Rubin 10 е оборудвана с повърхностно закалени дискове DuraMaxx с диаметър 645 мм. Те са с експлоатационен срок, който е с 30% по-дълъг от обикновените дискове. Новите рамена са с 30 мм по-дебели и поради това значително по-здрави отколкото при предишната гама. Всеки вдлъбнат диск на Rubin 10 вече е оборудван със защита от претоварване с връщане с гасене на трептенията за свеждане до минимум на натоварванията върху рамата. Навесната разновидност на Rubin 10 се предлага с колело Uni за по-малки изисквания към товароподемността и намалено натоварване върху задния мост на трактора. Натоварването се прилага върху чисто механичната колесна система с повдигането на работната машина и не е необходим допълнителен разпределителен клапан. Това също така позволява да бъдат използвани по-тежки валяци, за да постигане на по-добро повторно притъпкване. Rubin 10 ще се произвежда с работни захвати от 2,50 до 7 метра.

Машините на Lemken са разпознаваеми не само по синия си цвят, а най-вече по работата на полето. Материалите, от които са произведени, са тествани за устойчивост при тежки почвени условия. Продуктите на немската компания са плод на опит и постоянен обмен на информация за нуждите на фермери и агробизнесмени. Lemken предлага решения за различни по размер ферми, различни почви, пазари и изисквания.
По време на мащабното събитие във Франция беше обявено, че Lemken е придобила холандската компания Steketee, която е пазарен лидер при механичната борба с плевелите, като машините използват уникална технология чрез камера.

Повече информация за новите машини на Lemken търсете от фирма Лемкен България и дистрибуторските й фирми.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.