1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Лемкен продължават да се издигат и растат

Лемкен продължават да се издигат и растат

Продажбите за 2013 г. са на стойност 363 млн. евро

Лемкен, специалистът в сферата на професионалното земеделие, завърши финансовата 2013 година с отлични резултати, като това е втората поредна най-успешна година за компанията. С годишен оборот от реализирани продажби от 363 млн. евро Лемкен Груп отбелязват увеличение с 6% в сравнение с 2012 година.

Главният директор на Лемкен Антъни Ван дер Лей споделя, че самият факт, че компанията успява да отбележи растеж във приходите си за втора поредна година се дължи на тяхната отдаденост към това, с което се занимават, както и мотивацията на техните служители.

Друг фактор за успеха на компанията са различните инвестиции, направени през годината, изразяващи се в разработването на нови технологии и логистични решения, подобряващи производителността на вече съществуващи продукти, като това увеличава диапазона от дейности, за които могат да бъдат използвани. Растеж компанията отбелязва в персонала си, като за изминалата година вече броят им е 1 144.

„Добрите резултати, които постигаме, също се основават и на добрите приходи на фермерите и предприемачите, които инвестират в професионална селскостопанска техника и машини, за да могат да подобряват техния бизнес“, допълни още Ван дер Лей.

Това е важен аспект за вътрешния пазар на Германия, на който Лемкен отбелязаха рекордните 11% нарастване в печалбите, но и търсенето на световните пазари за професионална селскостопанска техника и машини също поддържа положителни стойности. Във Франция компанията отбеляза нарастване на приходите с 20%, в Обединеното Кралство - 45%, а в Русия и други източноевропейски страни беше отбелязан растеж от 4%.

Много успешни продажби също са реализирани в Канада и други части на САЩ, както и в ЮАР. Печалби също са отбелязани и от фабриките в Нагпур, Индия и Киндао в Китай.

През изминалата финансова година Лемкен също са инвестирали в научно-изследователски и развойни дейност в размер на 10,8 млн. евро, което още повече им помага да задържат челни позиции в разработването на нови идеи и технологии, като това беше потвръдно на изложението Агритехника 2013 в Хановер. На изложението със сребърни медали бяха наградени полунавесните им култиватори и Swingcut – активна заглушаваща вибрациите система. Лемкен Juwel – първият ISOBUS-управляван плуг на световния пазар, спечели титлата „Машина на годината“ от специализираните издания.

От гледна точка на бъдещето на компанията от Лемкен планират инвестиция от над 50 млн. евро за ресурси с цел да продължават да се развиват. В тях се включват построяването на нов център за логистика и складови помещения, а вече е завършено изграждането на нов служебен паркинг във фабриката в Алпен, което също е част от голямата инвестиция на компанията.

Допълнителни производствени и складови бази осезателно ще увеличат производствения капацитет на компанията, като в началото на 2014 година ще започне изграждането на нова фабрика, в която ще са поместени техническият отдел на Лемкен, както и зала за провеждане на тестове на продуктите.

Ван дер Лей очаква продажбите да задържат високи нива и през 2014 година, базирайки се на данните за сегашните цени на селскостопанските култури, които отбелязват малък спад, но въпреки това са сравнително високи. Най-амбициозния проект, с който инженерите на Лемкен ще се занимават през новата 2014 година, ще е разработването на редосеялка, която беше представена като прототипно проучване на Агритехника 2013.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.