1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Maschio Gaspardo – рационални решения за ефективно земеделие

Maschio Gaspardo – рационални решения за ефективно земеделие

Технологиите на италианската компания в България достигат до фермерите чрез фирма НИКА

На изложението БАТА АГРО 2013 в Стара Загора беше показано разнообразие от иновативна земеделска техника на Maschio Gaspardo, произведена в Румъния и Италия. Официални представители на италианската компания за България са фирмите НИКА 2 ООД – Русе, АГРОХОЛ ООД – Добрич и АГРОЛА ЕООД – Плевен.  

Акцентът на щанда беше поставен на комбинираната сеялка за директна сеитба Корона. Тя е представител на новия тренд земеделска техника – така наречените комбинирани машини, които позволяват с едно минаване да се извършат повече операции. Машината представлява комбинация от активна брана и секция за сеитба отзад. Подходяща е за всички почвени условия.

Новост при Maschio Gaspardo е култиваторът за минимална обработка на почвата Сандокан. Той е предназначен за работа след жътва. Високоабразивните делта-ножове раздробяват много добре почвата и улесняват работата на сеялката през есента, обясни Никола Трампевски, регионален мениджър за България на Maschio Gaspardo.

Интересна за българския пазар е пръскачката Урагано, предназначена за големи площи. Нейното предимство е големият ù клиърънс – 1,70 м, което прави машината подходяща за всякакви култури в различните им фази на развитие. Пръскачката се предлага във варианти с вместимост на резервоара от 2 000 до 4000 литра, с размах на стрелите от 18 до 28 метра.

Сред техническите новости на Maschio Gaspardo е още една пръскачка Помпео, предназначена за средно големи стопанства. Стандартно се предлага с резервоар с вместимост 4 000 литра и с 24 м размах на стрелите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.