1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Машини с иновативни подобрения и функционалности от Раломекс на АГРА 2024

Машини с иновативни подобрения и функционалности от Раломекс на АГРА 2024

Компанията дава 2 години гаранция и осигуреност с резервни части

Раломекс представи на АГРА 2024 премиера на продълбочител с 5 работни органа и дълбочина на обработка 55-60 см. Работните ширини са: 2,5 м, 3,00 м и 4,00 м, като машината е подходяща за трактори в мощностния диапазон 120-400 к.с. Новият продълбочител отговаря на всички изисквания да бъде закупен по проект за иновация на стопанствата. Покрива всички изисквания за европейски субсидии за практикуване на ивичеста обработка с минимална инвазия върху почвата, с цел запазване на влагата в нея.

Друг интересен експонат, чиято премиера беше миналата година, е внушителният по размери стърнищен култиватор, който вече се предлага с нов начин на подреждане на работните елементи. Те са конструирани така, че да се получава една изключително равномерна обработка без да се обръща почвеният слой като при плуговете. Резултатът е отлично размесване на растителните остатъци с повърхностния почвен слой. Това е машината, която масово се използва в земеделските стопанства, които работят върху стърнище.

ralomex1

Посетителите на изложението видяха макети, показващи голямото разнообразие на гамата култиватори за слети култури. Това е и най-многочислената гама, като се започне от класическите чизелови култиватори, двуредови, триредови, и се стигне до тези с S-образни работни органи, с които се постига по-добро раздробяване на растителните остатъци и по-добро подравняване, което е възможно с различните комплектации - класическа зъбна брана с класическа брана и с подравнителна дъска с ротор, където се постига перфектно раздробяване на буците. Работните ширини на този вид култиватори започват от 2,40 м и стигат до 12 м.

ralomex2

Друго хитово предложение на българската компания е култиватор - олекотен тип. Предназначен е за фина обработка на семенното легло. С него се постига много добро и ситно подравняване и раздробяване на почвата преди сеитба.

Раломекс показа и прототип на представител на серията валяци, каквито дружеството предлага, както и сечки за стъбла.

Най-интересната гама, която Раломекс разработва през последните години, са дисковите брани. На изложението бяха показани две от тях - едната е компактен тип, на която работните секции са по-близо една до друга. При желание на клиента може да стане изцяло навесна или да е прикачна. Другата брана е пружинен тип, като при нея има подпружинване, чиято цел е защита на работния орган.

На щанда бяха показани два обръщателни плуга с подобрена конструкция на винтовия вал на обръщателната дъска. Чрез подобрения контур се повишава средната скорост за обработка, процентът на заораване на растителните остатъци и този вид огъвка позволяват икономия на гориво, което е особено осезателно при броя на корпусите - от 6 корпуса нагоре.

ralomex3

Подходящ за сезона е окопен култиватор с 5,6 м работна ширина и култиватор компактор с 3 реда работни органи, чиято окомплектовка може да бъде адаптирана според желанията и потребностите за работа на земеделците.

„Важно нещо за всички машини, които Раломекс произвежда, е гаранционният срок от 2 години, както и осигуреност с резервни части на 100%“, подчерта Рашид Узунов, главен инженер и член на съвета на директорите на „Раломекс“ АД.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.