1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. MAX SPREAD на CLAAS за големи и малки машини

MAX SPREAD на CLAAS за големи и малки машини

CLAAS представя нови четири модела - VOLTO 1300 T, 800 TH, 80, 60

След представянето на MAX SPREAD концепцията за разпръскване на културите с VOLTO 1100 и последващото разширяване на гамата с VOLTO 700, 800 и 900 тази година, CLAAS представя още четири модела с успешна и всепризната концепцията за разпръскване на културите.

MAX SPREAD концепцията се характеризира с тангенциална връзка на зъбците. В сравнение с конвенционалната система за остриетата на зъбците, това кара разпръскващите рамена да работят значително по-дълго, като се подреждат в посоката на движение. В резултат на това, по-бързият курс позволява значително по-високи работни скорости. Освен това, в сравнение с конвенционалното разпространение, разпръскването на растенията става, чрез движението на роторите в почти прави линии. Това води до особено внимателна обработка, дори и на листни култури като люцерна, без никакви проблеми. Позицията на плаващите остриета на зъбците също има положителен ефект върху разпръскването на културите. Зъбците задържат културата за дълго време и я разпределят равномерно на максимална ширина, дори при високи работни скорости.

Както при разпръскването на торове, геометрията на разпръскващите елементи предлага максимално разпределяне на фуража. Това осигурява подобрена плътност и по-високи работни скорости.

MAX SPREAD за най-големите машини в семейството на VOLTO

Целта на VOLTO е да се ограничи до минимум времето за сушене и да се гарантира качеството на фуража.

Като наследник на VOLTO 1320 T, новият VOLTO 1300 T също разпръсква културите благодарение на MAX SPREAD. С 10 роторa, с диаметър от 1.70 м. всеки и работна ширина от 13 м, е най-голямата сенообръщачка в настоящата серия трактори на CLAAS. Заедно с множество подобрени детайли, системата за сгъване е оптимизирана за този модел и прикачната сенообръщачка е удобна за селскостопанските пътища, мостове и препятствия и е лесна за маневриране по време на движение. Контролира се от двойно действащия клапан на макарата. Ето защо най-големият модел в семейството на VOLTO е едновременно компактен и гъвкав при извършване на работа, и безопасен, когато се шофира на пътя.

2106371_500

Прикачваемо, вместо триточково прикрепване

Новият VOLTO 800 TH с MAX SPREAD е прикачваем вариант без отделна ходова част, базирана на VOLTO 800. Тази машина има 6 ротора с диаметър 1.70 м всеки, давайки работна ширина от 7.70 м., и първоначално са били разработени за пазара в Северна Америка.


MAX SPREAD и за малки машини

Изпитаните и тествани модели VOLTO 77 и 58 са заменени от VOLTO 80 и 60, а MAX SPREAD концепцията също се предлага за пръв път ротори с малък диаметър. С 6 или 8 ротора, с диаметър от 1.30 м. всеки, и работни ширини от 5.80 и 7.70 м., тези машини са подходящи за малки и средни ферми.

За различните култури, ъглите вече могат да бъдат коригирани във VOLTO 1300 T и VOLTO 800 TH между 16° и 12°, а на VOLTO 80 и 60 между 14,5° и 18°, без да е нужно използване на инструменти.

CLAAS се предлага на Българския пазар от фирма Рапид КБ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.