1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. McCormick X7.6 с нови двигатели и трансмисии

McCormick X7.6 с нови двигатели и трансмисии

Новостите ще бъдат представени на предстоящото изложение SIMA 2017

Гамата трактори McCormick X7 ще привлекат вниманието на посетителите на изложението в Париж SIMA 2017 в края на февруари с новости при моделите Х7.6. Серията в мощностния диапазон над 150 к.с. включва моделите Х7.650, Х7.660, Х7.670, Х7.680 и новия Х7.690 с 230 к.с. мощност. Двигателите са Betapower T4Final. Трансмисиите в тази серия са VT-Drive (безстепенна варио-трансмисия до 195 к.с.) или PS-Drive (Powershift трансмисия до 230 к.с.), която е изцяло обновена – 5 роботизирани електрохидравлични предавки и 6 Powershift предавки, изцяло контролирани от специално електронно управление. След като операторът избере скоростта на двигателя системата Smart APS (Smart Autopowershift) позволява на трансмисията автоматично да предложи най-подходящата предавка и скорост.

Серията Х7.6 е снабдена със системата Stop & Action, която изключва съединителя когато операторът натисне педала на спирачката, позволявайки на PS-Drive трансмисията да предостави гладко управление, подобно на това при VT-Drive безстепенната варио-трансмисия.

Моделите в серията имат редица подобрения в дизайна както в кабината, така и извън нея, които ще се предлагат стандартно при всички произведени трактори през 2017. Стандартно е включен актуализираният софтуер, управляван от DSM (Data Screen Manager, мониторът за данни), който вече включва допълнителни функции, напр. управление на камерата за задната част на трактора, която помага за по-добра видимост към прикачения инвентар. По-лесно ще се ползват функциите по управление при завой в бразда заедно с информацията за Оператора от бордния компютър на трактора за максимална ефективност.

Луксът в кабината Premiere и окаченият преден мост показват, че комфорта, сигурността на оператора и отличното представяне на тракторите в работа са приоритети за отдела по развой и развитие на Argo tractors, където непрекъснатото подобряване на машините е основна цел.

С агресивния си привлекателен външен вид, водещи технологични решения, изключително представяне в работа и впечатляващите 310 к.с. върховата серия на McCormick X8 също ще бъде център на внимание на SIMA 2017. Трите модела в серията са оборудвани с 6-цилиндрови двигатели Betapower Fuel Efficiency T4Final и предлагат съответно 264, 286 и 310 к.с. мощност, а трансмисиите са 4-диапазонни безстепенни варио с 40 км/ч максимална скорост при режим ECO с 1300 оборота/мин. или опционално 50 км/ч максимална скорост с 1600 об./мин. Тракторите от серия Х8 са стандартно оборудвани със сертифицирана ISOBUS система, която управлява съвместимия прикачен инвентар чрез специално меню на 12-инчовия DSM сензорен монитор. Мощната хидравлична система със затворен център е снабдена с помпа с регулируем обем с дебит 157 л/мин (помпа с дебит 212 л/мин. се предлага като опция) и може да захранва до 10 електрохидравлично управляеми разпределителя (6 задни) с 140 л/мин. дебит. Задният ВОМ стандартно е с три скорости 540Е/1000Е/1000 и е с електро-хидравлично управление. Предният мост е с електронно-управляема паралелограмна система на окачване и дискови спирачки в маслена баня за максимална сигурност и комфорт на оператора.

Серията McCormick X6 VT-Drive е с 3-диапазонна безстепенна варио трансмисия, синхронизиран електро-хидравличен ВОМ с 4 скорости, заден навес с 5400 кг товароподемност и хидравлична система (Closed center) с щедър дебит от 110 л/мин, която спокойно работи с богат набор хидроразпределители по избор. Максимална скорост 50 км/ч се предлага за страните, където е позволена. Серията включва три модела X6.420, X6.430 и Х6.440 съответно с 121, 133 и 140 к.с. макс.мощност. Комфортът при работа на полето и по време на транспорт е осигурен от окачването на кабината и преден мост с независимо окачване, предлагани като опции. Кабината отговаря на най-високите стандарти за удобство, видимост и безшумност и наподобява кабините на тракторите в най-големия мощностен диапазон на McCormick. И тук, както при серия Х7, пълен контрол по функциите на трактора може да се извършва от мулти-функционалния подлакътник и 12-инчовия сензорен монитор за данни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.