1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. MF 8S Series - нова ера опростени, надеждни и свързани трактори

MF 8S Series - нова ера опростени, надеждни и свързани трактори

Флагманът MASSEY FERGUSON 8 S.265 е сред претендентите за наградата „Трактор на годината“ за 2021 г.

От Варекс обещават: Първите трактори от новата серия идват в България още тази година

 

Varex

Световноизвестната марка на корпорацията AGCO - Massey Ferguson пуска изцяло нова серия трактори MF 8S. Новината беше официално оповестена чрез онлайн събитие на 24 юли тази година. „Това глобално представяне имаше широк отзвук сред почитателите на марката“, заяви Филип Лазаров, търговски директор на Варекс, официален представител на марката Massey Ferguson в България.

Чрез тази серия марката отбелязва една нова ера „Опростени, надеждни и свързани трактори“. Трактори, осигуряващи нови нива на комфорт и ефективност, напълно свързани чрез смарт технологията и устойчивото земеделие.

Проектирани за фермери от фермери, след седем години тестове по целия свят и обширни консултации с клиенти, серията трактори MF 8S предоставя точно това, което операторите искат. Макар и оборудвани с превъзходни спецификации, в същото време те предлагат и изключително съотношение цена/качество. По този начин Massey Ferguson гарантира на своите клиенти, че ще плащат само за това, което им е необходимо.

„Нашата визионерска концепция MF NEXT, показана за първи път на Agritechnica през 2019 г., сега е реалност, каза Тиери Лоте, вицепрезидент и управляващ директор на марката Massey Ferguson за Европа и Близкия Изток. - Ние не пускаме само трактор, но и отбелязваме една нова ера за нашата марка.“

MF 8S - нещо повече от трактор

„Този напълно нов дизайн осигурява следващото ниво правилни и надеждни трактори, които операторите поискаха, констатира г-н Лоте. - Казаха ни, че им трябва удобен и ефективен трактор, притежаващ ненадмината видимост, който да бъде умен и лесен за използване. Massey Ferguson отговори директно на въпроса с тракторите MF 8S и свързаните с тях услуги.“

Varex

Кабина, съчетаваща висок комфорт, видимост и свързаност

Със своите 24 см, отделящи кабината от двигателя, концепцията „Protect-U“ напълно изолира кабината от шум, топлина и вибрации. С нива на шум от едва 68 dB и вътрешен обем от 3,4 m³, това е една от най-тихите и просторни кабини на пазара.

Със стъклена площ от 6,6 м², тази кабина предлага на фермерите едно светло и проветриво работно място, което се отличава с ненадминато пространство и видимост. Замяната на арматурното табло с новия цифров терминал „MF vDisplay“, монтиран на десния стълб, оставя само волана и лоста за управление на мощността пред водача, осигуряващ изключителна видимост чрез осово наклонения капак на бонето.

Новата висококачествена седалка е с автоматично въздушно окачване, отопление, вентилация и оборудвана със странично амортизиране. Разбира се, има ефективен автоматичен климатик, който се доставя през 14 изхода. Механичното активно окачване на кабината допълнително повишава комфорта при EXCLUSIVE моделите.

Цифровото табло за управление „MF vDisplay“ показва цялата информация за трактора с един поглед. Лесен за четене и с интуитивна работа, неговият ясен дисплей може да бъде персонализиран и променен чрез едно просто превъртане на настройките с въртящото се копче на волана.

Новият подлакътник на Control Center, снабден с най-новия лесен за използване MultiPad лост, осигурява пълен контрол на оператора. Този съвместим с ISOBUS лост, управлява всички функции на трактора и включва вграден микро джойстик за управление на двата хидравлични клапана.

Обновеният Datatronic 5 (ново „лъскаво“ предно стъкло и потребителски интерфейс) е монтиран на регулируемата рама. Този 9-инчов сензорен терминал е толкова лесен за употреба и интуитивен за използване по същия начин, както се използва и всеки един мобилен телефон или таблет. Това е система с един екран за контрол на функциите на трактора и управление на всички технологии на MF, като MF Guide, MF секшън контрол и MF контрол на нормата, както и MF Task Doc за улавяне и пренос на данни.

Висока производителност и ефективност

Varex

Последните 6-цилиндрови/7,4-литрови двигатели AGCO Power предлагат повече мощност, по-добър въртящ момент и производителност при ниски обороти, намалявайки експлоатационните разходи. Прецизната технология за последващо третиране на Massey Ferguson All-In-One, заедно с хидравличното регулиране на настройките, които са без поддръжка, спомагат за намаляването на текущите разходи.

Тези здрави двигатели развиват от 205 к.с. до 265 к.с., като електронното управление на мощността на двигателя (EPM) осигурява допълнителни 20 к.с. за транспорт, PTO и хидравлични приложения. Максималната мощност се генерира вече при 1000 оборота в минута и е постоянна до 1500 об./мин. - осигурявайки висока производителност при ниски обороти на двигателя, което пък намалява разхода на гориво с до 10% и шума с до 6 dB.

All-in-one (всичко в едно) система на катализатора (SCR) + допълнителния катализатор за частици (SC) е напълно интегрирана система, която не изисква използването на дизелов филтър за твърди частици (DPF) или сложен турбокомпресор с променлива геометрия. Проектиран да издържи живота на трактора, този компактен модул, монтиран извън трактора, гарантира, че видимостта остава напълно безпрепятствена, а изпускателната тръба е още по-тънка от преди.

Уникален капсулиран двигател

Отличителният дизайн „Protec-U“ със своите 24 cм празнина между кабината и инсталацията на двигателя разделя серията MF 8S от всички останали трактори. Освен че намалява топлината, шума и вибрациите, които се предават в кабината, уникалното капсулирано положение на двигателя подобрява охлаждането и производителността.

Този иновативен дизайн значително подобрява достъпността за почистване на радиаторите. Улесняването на редовната поддръжка ще подобри надеждността и ще подпомогне намаляването на времето за престой.

Нови високоефективни и лесни за използване трансмисии

С пускането на серията MF 8S - Massey Ferguson въвежда следващото ниво на високоефективна технология за трансмисии. Проектирана и разработена от собствените си експерти, скоростната кутия Dyna E-Power, Dual Clutch съчетава предимствата на непрекъснато променлива трансмисия (CVT) с възможност за предаване на мощност толкова ефективно, колкото механичната трансмисия. Този нов агрегат още повече намалява загубите на мощност спрямо предишния MF 7700 S Dyna-6, с до 26% при по-високи скорости, като осигурява икономия на гориво с до 10%!

Dyna E-Power осигурява повече от пълно превключване на задвижването, използвайки технологията Dual Clutch за изместване на обхвата, което позволява лесно предвиждане и безпроблемни промени. Той предлага четири диапазона със седем предавки, с полуприпокривания, идеално проектирани за постигане на максимални полеви и пътни показатели.

Скоростите се променят безпроблемно, плавно и ефективно, само с 9% разлика в предавката между всяка скорост в полеви приложения от 5 км/ч до 20 км/ч.

Dyna-7 предлага лесна и ефективна работа с общо 28 скорости напред и назад в четири обхвата и седем безпроблемни предавки. Тази рентабилна трансмисия осигурява плавна и интуитивна работа в ръчен режим, като дори може да се управлява напълно автоматично.

За тези, които изискват комфорт и контрол от непрекъснато променливата трансмисия (CVT), MF Dyna-VT ще бъде на разположение за серията MF 8S в бъдеще.

Висока производителност и ефективност

Тракторите Massey Ferguson MF 8S Series са изградени на 3,05 м междуосие, което осигурява стабилност и подобрява сцеплението при работа с широки, взискателни инвентари, предлагайки до близо 10% повече мощност на сцеплението.

Мощността се предава ефективно на земята чрез нова, изключително силна задна ос, с избор на фланцирани, къси или дълги оси, които да отговорят на всички операции.

Новите опции на колелата вече включват възможност за поставяне на задни гуми с диаметър 2,05 м, включително чисто новата опция на VF650 / 75 R42 Trelleborg TM1000 PT.

Тракторите запазват добре доказания стандартен окачен преден мост, предлагащ тесен радиус на завиване 5,7 м.

Капацитетът на задната навесна система се увеличава със 7% до 10 000 кг. С мощната си, нова хидравлика тези трактори се справят и работят с големи и по-широки инвентари. 150-литровата в минута хидравлична система е стандартна, осигуряваща 36% повече дебит в сравнение с предишната система.

Всички модели се предлагат с четири скорости на ВОМ, като предлагат избор от 540, 540ECO, 1000 или 1000ECO, което означава, че операторите винаги могат да изберат правилната скорост за мощност или търсената от тях икономия.

Нова опция за предно свързване с капацитет 4 800 кг, напълно интегрирана в трактора, се предлага с опция за изход за ISOBUS.

100% свързани

Свързаността е стандарт за серията MF 8S, която се предлага с MF Connect Telemetry, включително тригодишен абонамент за лиценз. Това използване на мобилни данни за прехвърляне на информация към MF Connect Cloud осигурява лесен достъп на оператора до полезна информация за управление на конкретната машина.

Освен че регистрира позицията и данните на машината, тя може също така да изпраща съобщения за грешки и предстоящи предупреждения за изискване за услуга от страна на потребители и дилъри (с разрешение).

Това е напълно интегрирано в портала за клиенти на MyMF, където потребителите могат да преглеждат и управляват информацията и данните в реално време, дистанционно от всяко устройство с интернет. (MyMF ще бъде наличен скоро във Великобритания, Ирландия, Франция и Германия, на по-късен етап ще бъде наличен и в другите страни).

Сърцето на системата е интуитивният Datatronic 5, сензорен терминал, който не само управлява функциите на трактора, но и позволява пълен контрол на всички съвместими с ISOBUS инвентари.

Новата конзола за антена, разположена в предната част на кабината, позволява лесно монтиране на GPS антена по избор с точност до RTK сигнал.

Опционален терминал Fieldstar 5 може да се използва за управление на всички MF технологии - включително MF Guide, докато MF секшън контрол и MF контрол на нормата вече могат да обработват до 36 секции и пет продукта. Сега също ще може да записва границите на полето и да осигурява автоматично откриване на полето.

MF Task Doc и Task Doc Pro автоматично записват и безжично прехвърлят събраната информация и данни. Това е бърз, лесен и сигурен начин за създаване на точна документация, която да помогне на операторите да спазват разпоредбите и да съхраняват полезната информация.

Най-добър по дизайн

Новата серия MF 8S комбинира радикални дизайни с практическа цел. Впечатляващият „нео-ретро“ дизайн отдава почит на наследството на марката, илюстриран с нова интерпретация на емблематичния сив саблей на MF отстрани и сив мотив на капака, който датира от серията MF 100.

Превъзходни спецификации

Отсега се предлагат EXCLUSIVE модели със спецификации MF 8S. Тези предложения ще бъдат разширени с представянето на версиите Efficient в началото на 2021 г., заедно с Dyna-VT (CVT) трансмисията за всички модели по-късно през 2021 година.

EXCLUSIVE спецификацията е цялостен пакет, предоставящ на операторите изключителен комфорт и лекота на използване, както и истински функции за повишаване на производителността и ефективността на машината.

Освен с избора на трансмисия - Dyna-E Power или Dyna-7, EXCLUSIVE моделите трактори са оборудвани и с висока спецификация, включително лост за управление MultiPad, пет електрически клапана с пръстови превключватели и джойстик. Трактора е с подготовка за навигация, Task Doc записване и тригодишен абонамент за MFConnect.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.