Многофункционална рама MultiSlide за сеялките MONOSEM

Те позволяват множество варианти за избор на различни междуредия

В отговор на търсенето на земеделците на многофункционални сеялки MONOSEM представя на Агритехника нова гама рами за сеялките си, наречени MultiSlide. Разработени на основата на плъзгащата система на сеещите секции, те позволяват множество варианти за избор на различни междуредия.

Компактна рама

Рамите MultiSlide се предлагат в няколко варианта работни ширини – 4,00 м, 4,50 м и 6,00 м. Оборудвани със сгъваеми крила, те достигат 3 метра транспортна ширина (2,55 м за версията с работна ширина 4 м). Хидравличното плъзгане на сеещите секции става посредством система за захващане на секциите и релси, вградени към рамата. Така сеещите секции могат да се местят по цялото протежение на рамата и по този начин се постигат голям брой възможности за конфигурации.

Системата позволява бързо разместване на секциите, за да се избегне претоварването. В съчетание с намаленото тегло на сеялката това позволява прикачването й към трактори със средна мощност. Рамата има 2 предно монтирани широки колела 26х12, които могат бързо да се преместят, за да съответстват на междуредовото разстояние (колелата са 23х10,5 без преместване при версията с 4 м работна ширина).

Много конфигурации

Междуредовото разстояние може бързо да се регулира на стъпки по 2,5 см от 45 до 80 см (в зависимост от конфигурацията) благодарение на изключителната система от греда със заключване с вал без щифт. Тази система позволява да имате постоянно на разположение всички възможности на междуредови разстояния като например:
• Рама 300C450 MultiSlide: 6 реда на 75 до 80 см и 7 реда на 50 до 60 см или 6 реда на 75 до 80 см и 9 реда на 45 до 50 см (3-метрова транспортна ширина),
• Рама 300C600 MultiSlide: 8 реда на 75 до 80 см и 9 реда на 55 до 60 см (3-метрова транспортна ширина),
• Рама 255C400 MultiSlide: 6 реда на 75 см и 7 реда на 50 до 60 см (2,55-метрова транспортна ширина).

Електрическо задвижване

Рамите MultiSlide могат да се оборудват с електрически секции Monoshox NG Plus ME или NG Plus 4E. Системите за внасяне на инсектициди и хелициди Microsem с електрозадвижване MicroDriveVE също се предлагат като опция. Сеещите секции, както и Microsem за гранулирани препарати, се управляват от електронния управляващ блок на сеялката и контролират от кабината на трактора посредством терминали ISOBUS TOUCH Mini, TOUCH, TOUCH Pro или други съвместими с ISOBUS. Електронният блок на сеялката е сертифициран по UT, TC-BAS, TS-SC и T-GEO от AEF (Организацията по Електроника за Селскостопанската индустрия) и при наличие на GPS антена може да управлява автоматичното изключване на сеещи секции и променливата сеитбена норма въз основа на препоръчителна карта. Като опция се предлага торовнасяща уредба с торовнасящи дискови секции, която може да бъде и предно навесена.

Допълнение към тези примери за множество конфигурации на рамите MultiSlide е възможността на сеялките MONOSEM да работят с разнообразни видове семена, а такава комбинация напълно отговаря на нарастващото търсене на многофункционални прецизни сеялки.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.