1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Моделите Advanced LC от серията M на Laverda – абсолютна иновация в нивелирането

Моделите Advanced LC от серията M на Laverda – абсолютна иновация в нивелирането

С тях се постига висока производителност при жътва на наклонени терени

Новата концепция Advanced Levelling в серията М на Laverda  се отличава с изключителната си система за нивелиране, патентована от Laverda, при която самонивелирането се извършва чрез преместване на предните колела в напречна равнина, а не в надлъжна. Това е изцяло нов принцип, чрез който се постига много по-ефективна работа на системата и в крайна сметка висока производителност при жътва на наклонени терени.

Иновативната серия се състои от три модела – M 410 LC Advanced, M 400 LC Advanced и400 LCI Advanced (Integral), като при всички са приложени техническите решения от изцяло обновената серия М на Laverda: хедер с технологията Free Flow („Свободен поток”); системата GSAX, която регулира автоматично хедера спрямо терена; отлична видимост на самия хедер; системата PFR, която осигурява непрекъснат поток на ожънатата маса към вършачния апарат; MCS Плюс за „деликатна” и същевременно високоефективна вършитба и сепарация; надеждни, възли и хидравлична система с ниска енергоемкост и съответно ниски експлоатационни разходи; нови каменоуловители с голям обем и широк отвор, чрез който се осигурява бърз и лесен достъп до сборно-тръскащата дъска и вършачния апарат, като всичко това гарантира значително по-малко време за обслужване. M наклонена камера с голяма пропускателна способност, като същевременно се осигурява и равномерен и механизми

В допълнение към тези важни характеристики, в серията М Advanced LC са въведени още три новаторски решения:

  •       изключителна система за нивелиране, при която самонивелирането се извършва чрез преместване на предните колела в напречна равнина, а не в надлъжна;
  •      намалена габаритна ширина, което прави машината изключително маневрена;
  •      нови електронни функции.


Механизмът за странично нивелиране се базира на два шарнирни носача, които се управляват електро-хидравлично и осигуряват автоматично напречно нивелиране на машината при различни наклони на терена – до 20%. Това дава възможност да се работи при оптимални условия и се осигурява висока производителност, пълен комфорт и максимална сигурност.

В допълнение към отличната стабилност трябва да се отбележи и минимално уплътняване на почвата, благодарение на използването на широки гуми. Чрез новата система за странично нивелиране се намалява габаритната ширина на машината до 3,50 м (или дори до 3,30 м, в зависимост от това какви предни гуми се използват), което позволява движение и маневриране дори и по най-тесните пътища.

Бордовата електроника е третото важно нововъведение, което характеризира тази нова серия на Laverda – модерна електронна система за контрол и управление чрез борд-компютър GTA II. Оборудван е с голям сензорен екран „touch-screen” за лесна и логична работа. Посредством тази система се управлява не само нивелирането на комбайна, но също така е предпоставка за въвеждането на бъдещи системи за контрол, измерване и диагностика на машината в полеви условия в съответствие с ISO-Bus протокола, както и с възможност за съхранение на данните на SD карта-памет, контрол на доовършаването, регулиране на ситата от кабината, телеметрия и картографиране на терена.

За особено трудни терени и при най-неблагоприятни условия идеалното решение е моделът M 400 LCI Advanced (Integral). В допълнение към страничното нивелиране задните колела  на този комбайн са също задвижващи (4x4), а освен това чрез тях се осъществява надлъжно нивелиране в широки граници и по този начин се гарантира оптимален контрол над машината.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.