1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Моделите S на Valtra с нови функции

Моделите S на Valtra с нови функции

Те са с двигатели второ поколение на технологията SCR

Редица нововъведения очакват тракторите от серията S на Valtra, особено при техните двигатели. Това е планирано да се случи още през следващата година. Стартирала през 2008 г., тази серия предложи първия в света трактор, снабден с SCR системата за пречистване на отработените почистване. След като влязоха в сила новите законови изисквания за вредни емисии, моделите S заработиха с второ поколение на технологията SCR. Подобреният вариант й увеличава инжектирането на AdBlue добавката в отработените газове, което позволява още по-ефективно пречистване на вредните газове в катализатора. При новото поколение моделите от серията ще бъдат обозначавани накрая с 3: например, S233, S263, S293, S323, S353.

Всички T, N и HiTech модели, с изключение на N82 и N92, ще бъдат снабдени и с хидравлична помпа с капацитет от 90 литра в минута. Освен това, те ще бъдат оборудвани също с хидравличен блок с клапани за контрол на потока. Този нов вариант на хидравликата е разработен в резултат на множество запитвания от страна на потребителите. Паралелно ще се предлага и вариантът на съществуващата помпа с капацитет 73 литра в минута.

Моделите от серията N Versu и Direct ще се предлагат с Кабина тип SVC (Side Visibility Cab – „Кабина с широка видимост”). Тя е специално разработена за работа, която изисква операторът да може да вижда в широк периметър, например при поддръжка на пътища. Прозорецът й е изработен от безопасен, удароустойчив поликарбонат. Страничните стъкла също са с чистачки, а широчината на бронята може да бъде намалена, за да се увеличи още повече видимостта. SVC360 пък по уникален начин съчетава страничната видимост на кабината SVC и максималната видимост нагоре на кабината, предназначена за работа в гората. Тези различни варианти на SVC отварят широк спектър от нови приложения. Така новият модел Direct от серията N, с плавно превключване на скоростите, капацитет на хидравликата 160 литра в минута и SVC кабина, е перфектната комбинация за поддръжка на пътищата.

С хидравличен теглич ще бъдат снабдени N и T серията. Новият теглич ще се движи както нагоре и надолу, така и напред и назад и в разширена позиция. В изнесено положение тегличът ще бъде лесно видим от кабината, а прикачването на ремаркето ще бъде много по-лесно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.