1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. На Агритехника 2013 компанията Challenger ще демонстрира внушителната си мощ

На Агритехника 2013 компанията Challenger ще демонстрира внушителната си мощ

Изложението ще се проведе от 10 до 16 ноември 2013 г. в панаирното градче на Хановер

Редовите култиватори на Challenger от серия CH4700 ще дебютират на изложението „Агритехника“, което ще се проведе от 10 до 16 ноември 2013 г. в панаирното градче на Хановер. Те са предназначени за фермерите, които търсят солидни машини за дълбока обработка, способни да работят в неблагоприятни по отношение на почвите и остатъчната растителна маса условия, които да възстановяват оптималния добивен потенциал на силно уплътнените почви

Редовите култиватори от серия CH4700 са предназначени за първична оран и се предлагат в три модела и пет ширини. Всеки един от тях притежава мощна и стабилна стоманена рама със стойки, предназначени за работа в тежки условия и конструирана така, че да разсичат твърдата остатъчна растителна маса, да проникват надълбоко в земята и да разрохкват уплътните почви.

Трите модела редови култиватори CH4700 с три конфигурации и пет ширини предоставят възможност за работа в земеделски стопанства с различни размери и при всякакви полеви условия, заявява Камерън Маккензи, мениджър „Продуктов маркетинг“, „Сеитбени дейности и оран“.

„Това са изключително стабилни и ефективни разрохквачи, които реално оползотворяват мощността на трактора и разрохкват дори най-уплътнените почви, подпомагат последващите култивирания и сеитба, и допринасят за истинския добивен потенциал на растителните култури“, коментира той.

Моделът CH4710 представлява неподвижна рама с триточков монтаж, която се предлага с пет, седем или осем стойки и максимална работна ширина 6 м. Редовите култиватори CH4730-8 осигуряват възможност за лесно манипулиране с голяма мощност и притежава осемредова плоска рама с осем стойки и работна ширина 6 м.

За предприемачите и земеделските производители, които се нуждаят от удобен транспорт по пътни настилки, моделът CH4730-12 е 12-редов прикачен култиватор с рама, която се сгъва в неутрално положение и транспортна ширина 3,4 м. Оборудвани с 12 стойки и с работна ширина 9,14 м, това са едни от най-големите редови култиватори в бранша.

За работа с редовите култиватори от серия CH4700 е необходима мощност от порядъка на 25-35 к.с./стойка. Те са идеални за комбиниране с трактори с голяма мощност, например гъсеничните трактори Challenger, които също са показани на изложението „Агритехника“.

 Технически характеристики на редовите култиватори CH4700

  • сечиво за дълбока оран, разсичане на остатъчната растителна маса и недопускане на уплътняване на почвата
  • стабилна стоманена рама с мощни стойки, създадени за дълбоко проникване и разрохкване на почвата
  • модели с пет до 12 стойки
  • избор на параболични стойки или стойки Minimal Disturbance
  • избор на предпазители със срязани болтове или пружинен механизъм
  • стойки с минимално смущение при работа за по-голяма тяга
  • интервал между стойките 76 см против блокаж при сурови почвени условия
  • монтирани и прикачни модели
  • по избор назъбени предни предплужници с диаметър 50 см, които достигат дълбочина до 18 см и разсичат остатъчната растителна маса

ЗА AGCO

AGCO, (NYSE: AGCO), е световен лидер в проектирането, производството и разпространението на селскостопанска техника. В помощ на производителността на селското стопанство AGCO предлага пълен набор от трактори, комбайни, машини за сено, пръскачки, машини за фуражи и оран, сечива, резервоари за зърно, системи за производство на протеини и резервни части за тях. Продуктите на AGCO се продават основно под четири търговски марки: Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® и Valtra®. В световен мащаб те се разпространяват от 3150 независими търговски представители и дистрибутори в повече от 140 страни. За квалифицирани клиенти, AGCO Finance предлага финансови услуги на дребно. Централният офис на AGCO се намира в Дълут, щата Джорджия (САЩ). През 2012 г. нетните приходи от продажби на AGCO възлизат на $10,0 млрд.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.